28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Αποχή από τα μαθήματα και πορεία στο κέντρο, ενάντια στη θεσμοθέτηση μη κρατικών πανεπιστημίων (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ φέρνει καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Σε τροχιά κινητοποιήσεων έχουν εισέλθει σχολεία και πανεπιστήμια λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει μη κρατικά ΑΕΙ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή πριν το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ οι καταλήψεις συνεχίζονται περίπου στο 1/3 των πανεπιστημιακών τμημάτων (150 σε σύνολο 433).

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκε σήμερα, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, και η μαθητική κοινότητα του Καρπενησίου. Στις 10 το πρωί, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησε πορεία από το ΕΠΑ.Λ. Καρπενησίου, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών από τοπικό Τμήμα Δασολογίας. Έπειτα από απόφαση του 15μελούς συμβουλίου, στο Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε σήμερα αποχή απ’ όλα τα μαθήματα.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, οι μαθητές/τριες του ΕΠΑ.Λ. Καρπενησίου μιλούν για «Υπουργείο Ιδιωτικής Παιδείας», εκτιμώντας πως το νομοσχέδιο θα εντείνει τις ανισότητες. «Απαιτούμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας διαχωρίζει, δεν θα μας κλείνει την πόρτα ανάλογα με την οικονομική μας κατάσταση», αναφέρουν τα παιδιά, ζητώντας προάσπιση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και τα Επαγγελματικά Λύκεια κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ