19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / “Αρωμα” παράδοσης από τον Πολιτιστικό στην τελετή έναρξης του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σπουδαίες επιδόσεις και άριστες εντυπώσεις στη μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση που φιλοξενείται στο Καρπενήσι.

Πριν από τους απογευματινούς αγώνες του Σαββάτου (19/11), στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης 2022”, που φιλοξενείται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε μια ωραία τελετή έναρξης. Με άλλα τρία πανελλήνια ρεκόρ κατηγοριών, αλλά και αρκετές ακόμα καλές επιδόσεις, από νεαρούς ταλαντούχους κολυμβητές και κολυμβήτριες, κύλησε η 2η ημέρα των αγώνων σε 25άρα πισίνα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης, οι οποίοι από κοινού με την επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και Ταμία της ΚΟΕ, Ελευθερία Σαραντίδου κήρυξαν επίσημα την έναρξη των αγώνων. Αναμνηστικές πλακέτες απένειμαν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, στον Αντιπεριφερειάρχη και η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλεξία Μαρίνη, στον Ανιδήμαρχο.

Έγινε η παρέλαση εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες (50 σύλλογοι, 470 αθλητές-τριες), ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, παρουσία του προέδρου του συλλόγου, Ηλία Τσώνη.

Η αυλαία των πανελλαδικών αγώνων κολύμβησης πέφτει το απόγευμα της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου.

“Ο Δήμος Καρπενησίου στηρίζει πάντα τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις αναδεικνύοντας την περιοχή ως Αθλητικό Προορισμό και ενισχύοντας τον Αθλητικό Τουρισμό”, αναφέρει σε σχετική ανάρτηση για τη διοργάνωση, ο Δήμος Καρπενησίου.

Σπουδαίες επιδόσεις

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της 2ης ημέρας ήταν η 18χρονη Χαρά Αγγελάκη του Ωκεανού, η οποία πρώτευσε στα 50μ πρόσθιο και με την επίδοσή της 31.18 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων σε 25άρα πισίνα. «Είμαι πολύ χαρούμενη για το ρεκόρ σε μια όμορφη διοργάνωση με μαζική συμμετοχή. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά για ακόμα καλύτερες επιδόσεις», είπε μετά την επίτευξη του ρεκόρ.

Ο 14χρονος Βαγγέλης Ντούμας του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α’ στα 50μ πρόσθιο με 29.44. Δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είναι μεγάλη η χαρά μου για το ρεκόρ. Δουλεύω κυρίως 50άρα πισίνα, αλλά και η 25άρα είμια πρόκληση. Δουλεύω σκληρά για μένα και την ομάδα μου τον ΟΦΘΑ και φιλοδοξώ κάποια στιγμή να βγω και σε αγώνες στο εξωτερικό».

Πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α’ σε 25άρα πισίνα πέτυχε και ο Ευστράτιος Πατσουρέας του ΑΣΚ Ντερή στα 100μ ελεύθερο.

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πρώτευσε στα 50μ πρόσθιο Ανδρών με την αρκετά καλή επίδοση 27.19.

Καλοί χρόνοι έκαναν στα 100μ ύπτιο, ο Γιώργος Σπανουδάκης του Παλαιού Φαλήρου, σε επίπεδο Ανδρών με 53.95 και ο Απόστολος Σίσκος του Άρη Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο Εφήβων, με 54.07

Σπουδαίες επιδόσεις, επίσης, είχαμε από τη Γεωργία Δαμασιώτη του Ωκεανού με τις πρωτιές τόσο στα 50μ πεταλούδα με 27.32, όσο και στα 200μ πεταλούδα με 2.10.02.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ