18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Δεν προσδοκούν θαύματα οι έμποροι ενόψει εορτών. Το κλίμα στην τοπική αγορά πριν τα Χριστούγεννα

από την έντυπη ε΄κδοση

Να διαχειριστούν μια ακόμα εορταστική περίοδο -στη διάρκεια της οποίας, παραδοσιακά, καταγράφονται οι μεγαλύτεροι τζίροι- με περιοριστικά μέτρα, κλίμα ανασφάλειας-αβεβαιότητας και την Ευρυτανία στο «βαθύ κόκκινο», καλούνται οι επιχειρηματίες του τοπικού λιανικού εμπορίου. Στα «Ευρυτανικά Νέα» μίλησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου.

«Το κλίμα στην αγορά δεν είναι καλό. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ προβληματισμένος, καθώς από τη μία, υπάρχει η οικονομική δυσπραγία -που αναδεικνύεται περισσότερο λόγω ανατιμήσεων- και, από την άλλη, υπάρχουν πολλά κρούσματα στην Ευρυτανία, και κυρίως στο Καρπενήσι», λέει η πρόεδρος.

«Είμαστε εδώ και ημέρες στο ‘βαθύ κόκκινο’ στον επιδημιολογικό χάρτη, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα και, ταυτόχρονα, υπολειπόμαστε και σε εμβολιασμούς· το αγοραστικό κοινό έχει συρρικνωθεί εξαιτίας όλων αυτών, ενώ ακόμα δεν έχουν έρθει οι επισκέπτες», προσθέτει και δίνει το περίγραμμα για την ατμόσφαιρα στην τοπική αγορά.

Με δεδομένο δε, ότι πολλοί τουρίστες επιλέγουν να κλείσουν τη διαμονή τους την τελευταία στιγμή, πρακτική που έχει γίνει σχεδόν κανόνας κατά τα δύο χρόνια της πανδημίας (λόγω αβεβαιότητας, πιθανότητας νέων μέτρων κ.α.), δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσο μεγάλη θα είναι η ροή επισκεπτών το προσεχές διάστημα.

Το λιανεμπόριο, υπενθυμίζει η κα Παπαδοπούλου, λειτουργεί με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο και από την πρώτη στιγμή ο κλάδος εμφανίζει υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης στα μέτρα για τον περιορισμό της covid-19. Η αγοραστική κίνηση, εκτιμά η πρόεδρος, αναμένεται να κορυφωθεί στα μισά της τρέχουσας εβδομάδας. Πάντως, τονίζει, η σημαντικότερη παράμετρος στο λιανεμπόριο αφορά στην ψυχολογία των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι οι έμποροι του Καρπενησίου δεν προσδοκούν θεαματική αλλαγή στο ήδη διαμορφωμένο κλίμα.

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ