1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Ετοιμασίες για το παζάρι. Πότε θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία – Οι προθεσμίες, τα κόστη

Από 30/7 έως 3/8 φέτος το παζάρι του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου

από την έντυπη έκδοση

Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον ΟΑΕΔ, από το τέρμα της οδού Παπανικολάου στη διασταύρωση με τον περιφερειακό, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου. Θα ξεκινήσει επίσημα την Κυριακή 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

Έτσι, ο Δήμος Καρπενησίου ανακοίνωσε ήδη την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής, με την προθεσμία να λήγει τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.

Οι τιμές των παραπηγμάτων θα κυμανθούν και φέτος στα ίδια επίπεδα και θα ξεκινούν από τα 200 ευρώ και θα αγγίζουν ακόμη και τα 600 ευρώ. Όπως κάθε φορά, όσοι εξοφλήσουν έως τις 22 Ιουλίου, θα έχουν έκπτωση 10%. Σημειώνεται πως σε περίπτωση που υπάρξουν κενά παραπήγματα μετά τη δεύτερη ημέρα της εμποροπανήγυρης, θα δοθούν με τιμή που θα καθορίσει η επιτροπή διαχείρισης, η οποία αποτελείται από τους Αντιδημάρχους Κονιαβίτη Ευδοξία και Χαλκιά Παντελή και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καρπενησίου Τσιάρα Κωνσταντίνο.

Τι επιτρέπεται

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δήμου, τα επιτρεπόμενα πωλούμενα είδη είναι, μεταξύ άλλων, άνθη-φυτά, ασημικά και Faux Bijoux, βιβλία, μικροεργαλεία, είδη pet-shop, είδη λαϊκής τέχνης, χειροτεχνήματα, είδη κηπουρικής, είδη δώρων και διακόσμησης, είδη οικιακής χρήσης-υαλικά, καλλυντικά, λευκά είδη-είδη προικός, εκκλησιαστικά είδη, δερμάτινα είδη, είδη ένδυσης – υπόδησης, παιδικά παιχνίδια, παραδοσιακά προϊόντα, νωπά και αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, παραδοσιακά γλυκά, μέλι, παγωτά, ποπ κορν, μαλλί γριάς, λουκουμάδες κ.ο.κ. Επιπλέον, πρόχειρα γεύματα από καντίνες και φορητές εγκαταστάσεις έψησης, με την υποχρέωση τήρησης των ειδικότερων διατάξεων που διέπουν την παρασκευή και διάθεση αυτών των ειδών.

Το κόστος

Τα έξοδα της φετινής εμποροπανήγυρης για τον δήμο ανέρχονται στις 23.870 ευρώ, εκ των οποίων 7.750 ευρώ αφορούν στην ηλεκτροδότηση και 16.120 ευρώ στην κατασκευή των παραπηγμάτων. Έπειτα και από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαπιστώθηκε αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ» και «ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ», λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ όπως τονίστηκε ούτε ο δήμος διαθέτει κατάλληλα υλικά και εξοπλισμό τόσο για την κατασκευή των παραπηγμάτων, όσο και για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ