20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η απεργιακή συγκέντρωση στο Καρπενήσι – Πολίτες και φορείς ζήτησαν μέτρα για την ακρίβεια ενόψει του χειμώνα [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Με σύνθημα «Τέλος οι αυταπάτες. Ζητάμε αξιοπρεπή ζωή, όχι ψίχουλα και 'pass'», πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Καρπενησίου το σημερινό απεργιακό συλλαλητήριο.

Μία από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/11) στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρυχθεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ακρίβεια που «στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες».

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι κ.α. συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στο Καρπενήσι με αιχμή του δόρατος την ανάγκη λήψης μέτρων για την ακρίβεια ενόψει του χειμώνα. Κεντρικό σύνθημα στο πανό των συγκεντρωμένων ήταν: «Τέλος οι αυταπάτες. Ζητάμε αξιοπρεπή ζωή, όχι ψίχουλα και ‘pass’».

«Διεκδικούμε», ανέφεραν οι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων που πήραν τον λόγο, «αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό και επιστροφή 13ου-14ου μισθού και σύνταξης, στελέχωση της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας και όλων των δημόσιων υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς και άμεσα μέτρα για την επαρκή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου με μόνιμο προσωπικό και υποδομές. Ρεύμα φθηνό, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, χορήγηση δωρεάν ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους για να συνεχίσει να υπάρχει κτηνοτροφία και μετά τον χειμώνα και μέτρα στήριξης των ανέργων».

Ειδικά για την Ευρυτανία, ζήτησαν: Αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά μέτρα στήριξης ενόψει του χειμώνα, μείωση των δημοτικών τελών, διπλασιασμό του επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθορίων περιοχών, αναστολή διακοπών ρεύματος και πλειστηριασμών.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στο Καρπενήσι, ειδικά μέσα σε συνθήκες ανέχειας και τρομοκρατίας σε ιδιωτικούς χώρους εργασίας», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα ο Γιώργος Μπακογιώργος, Μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα αποτελέσει «εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες ώστε να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική».

Την άποψη ότι «αυτή η πολιτική, αυτή η κυβέρνηση, αποφάσισε να χτυπήσει με μένος τους δύο πυλώνες των συλλογικών αγαθών: την Υγεία και την Παιδεία», εξέφρασε η Ροδοθέα Καρφή, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, τονίζοντας με έμφαση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ