4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Με μηνύματα κατά της ακρίβειας και του πολέμου, η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια», εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και πολίτες της Ευρυτανίας συμμετείχαν στη σημερινή (6/4) απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Βίντεο από τη συγκέντρωση και δηλώσεις

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, δήλωσε ο Γιώργος Μπακογιώργος, Μέλος Γ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και εκ των ομιλητών της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι «η εργατική τάξη έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με την επέλαση της ακρίβειας, η οποία παρότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αποτέλεσμα του πολέμου, ξέρουμε ότι υπήρχε και πριν τον πόλεμο (…)». Εκτίμησε ότι «έχουν καταρριφθεί πλέον όλα τα προσχήματα» και σημείωσε ότι «είναι ώρα ο λαός να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, όπως κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ και κατάργησή του στα βασικά είδη διατροφής». Χαρακτήρισε «ιμπεριαλιστική σύγκρουση» τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζήτησε την υιοθέτηση στάσης ουδετερότητας της Ελλάδας απέναντι στα τεκταινόμενα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Ροδοθέα Καρφή, που επίσης πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στην πλατεία Καρπενησίου, τόνισε με έμφαση ότι «οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, αξιακά δεν μπορεί παρά να είμαστε σύμφωνοι με την αυτοδιάθεση των λαών, την τήρηση των διεθνών συνθηκών, την ειρήνη. Όταν παιδιά δολοφονούνται δεμένα πισθάγκωνα, ο δάσκαλος μπορεί να είναι μόνο με το θύμα. Εξάλλου ‘το όνειρο της μάνας είναι ειρήνη’». «Τα αιτήματά μας σήμερα είναι απλά», πρόσθεσε: «Ψωμί, Παιδεία, Συνδικαλιστική Ελευθερία».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Κώστας Μαστροκώστας, γραμματέας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και ο Δημήτρης Γκορόγιας, πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ