4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Με μια πολύχρωμη γιορτή για τη διαφορετικότητα, άρχισαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ

Με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι μέσα από την ορθή ενημέρωση, την αλληλεπίδραση και τον αμοιβαίο σεβασμό, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ανοικτή στη διαφορετικότητα, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας υλοποιεί και φέτος σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, έγινε η 5η Γιορτή Διαφορετικότητας, στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Καρπενησίου, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από τα σχολεία του δήμου Καρπενησίου, αλλά και από τα Άγραφα, ΄καθώς και μελών ειδικών σχολείων και της δομής ΚΔΑΠ. Διαβάστηκε παραμύθι με θέμα την διαφορετικότητα και έγινε ανοικτή συζήτηση με τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια ο κλόουν Περλίτο απασχόλησε τους μικρούς φίλους με μαγικά τρικ, παιχνίδια και διαγωνισμούς προσαρμοσμένα στο θέμα της ημέρας. Η κλόουν Σκανδαλίτσα έκανε face painting, σόου με γιγάντιες σαπουνόφουσκες και τρελό χορό. Μαζί με την Minnie Mouse και τη Νεραϊδούλα τα παιδιά έκαναν χειροτεχνίες, ζωγραφική και έλαβαν δωράκι μπαλονοκατασκευές.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας ΑμεΑ και το ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας, θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Μιλάμε για την αναπηρία», στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραπτοπούλου. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Μαρκοστάμος Παναγιώτης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας ΑμεΑ, Αντιγόνη Λυκοκάπη, Κοινωνική Λειτουργός-Κοινωνιολόγος, Προϊσταμένη ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας, Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ,Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη πορεία ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία, στο κέντρο του Καρπενησίου. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το υποκατάστημα ΔΕΗ, επί της οδού Ζηνοπούλου, και θα φθάσει στην κεντρική πλατεία.

Τέλος, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Το τσιπουράκι», σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου. Την παράσταση θα αναλάβει το θεατρικό εργαστήρι με υπεύθυνη την κα Γεωργία Φουντουλάκη και το τμήμα μουσικοκινητικής με υπεύθυνη την κα Κατερίνα Μανουσοπούλου. Τα κείμενα προέρχονται από ομώνυμο βιβλίο της κας Αναστασίας Κριπάση-Μπάρκα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ