19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Με το φως της ημέρας ο Επιτάφιος στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας. Περιφορά περιμετρικά της εκκλησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης, υπό το φως της ημέρας και με μέτρα λόγω της πανδημίας, έγινε η περιφορά του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρπενησίου. Ο Επιτάφιος εξήλθε λίγο πριν τις 20.00, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου. Η περιφορά του ήταν πιο σύντομη και έγινε περιμετρικά του ιερού ναού, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών -τουλάχιστον μαζική, ως είθισται.

Δείτε βίντεο με την περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, στο Καρπενήσι

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα, στις εκκλησιαστικές λειτουργίες ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από τους πιστούς τόσο εντός, όσο και εκτός του ναού. «Το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων», είχε αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Μεγ. Σάββατο 1/5, η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 9 μ.μ. -αντί για τα μεσάνυχτα. Για την επίσκεψή μας στην εκκλησία, οι ειδικοί προτρέπουν να παραμείνουμε στον αύλειο χώρο των ναών, να τηρούμε τις αποστάσεις και να κάνουμε χρήση διπλής μάσκας (μία χειρουργική μέσα και μία υφασμάτινη έξω). 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ