27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Οι ομογενείς των ΗΠΑ παρέδωσαν εξοπλισμένο διασωστικό όχημα 4Χ4 για τις ανάγκες του ΕΔΣ Ευρυτανίας [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Στόχος και όραμα πολλών ετών αποτελούσε για το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ) η απόκτηση ενός τετρακίνητου οχήματος που ανά πάσα στιγμή θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο για να συνδράμει σε έκτακτα συμβάντα ανά τον νομό (και όχι μόνο). Χάρη στους Ευρυτάνες ομογενείς των ΗΠΑ, κατέστη δυνατή η αγορά εξοπλισμένου διασωστικού οχήματος 4Χ4 για τις ανάγκες της ομάδας δράσης του ΕΔΣΕ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδήλωση παραλαβής του αυτοκινήτου έγινε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (29/7) στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στο πλαίσιο του 78ου Συνεδρίου της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι». «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ουσιαστική και σημαντική δωρεά, η οποία θα διευκολύνει το εθελοντικό έργο που προσφέρουν τα μέλη μας», αναφέρουν οι άνθρωποι του ΕΔΣΕ.

Το όχημα αγοράστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα από δωρεές και έκτακτες εισφορές των μελών της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής το «Βελούχι», της Νεολαίας Ευρυτάνων Αμερικής και του συλλόγου των Θυγατέρων της Ευρυτανίας. Επίσης με τις έκτακτες εισφορές τους συνέβαλαν και άλλοι Ευρυτάνες που ζουν στην Αμερική, οι οποίοι είναι και αυτοί μέλη και υποστηρικτές της δράσης του σωματείου, ήδη από την ίδρυσή του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραλαβής του οχήματος 4Χ4, το ΕΔΣΕ απένειμε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των συλλόγων των ομογενών που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

«Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και όλων των μελών μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν για την απόκτηση του παραπάνω οχήματος και για την υποστήριξη στο εθελοντικό έργο της ομάδας μας. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΚΟ Νικόπουλος στο Καρπενήσι, η οποία στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της ομάδας μας, αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής το κόστος των καυσίμων για την κίνηση του οχήματος στα συμβάντα έρευνας και διάσωσης που θα χρειαστεί να επέμβει», καταλήγει το ΔΣ του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ