19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Ολοκληρώθηκαν οι Ομάδες Γονέων, που συγκρότησε και φέτος το Κέντρο Πρόληψης “Αλκυόνη”

Ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος συναντήσεων

Ενδιαφέροντα για τους γονείς θέματα όπως τα όρια που πρέπει να τίθενται στα παιδιά, οι τύποι γονέων και η συμπεριφορά των παιδιών, η ζήλια ανάμεσα στ’ αδέλφια, οι συγκρούσεις, ο σχολικός εκφοβισμός, το άγχος του σχολείου, η προεφηβεία, η εφηβεία κ.α., συζητήθηκαν στις συναντήσεις των Ομάδων Γονέων του Κέντρου Πρόληψης «Αλκυόνη», στο Καρπενήσι.

Ο ρόλος του γονιού, εξάλλου, είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται, εκτός από το ένστικτο, και τις απαραίτητες γνώσεις

Ο φετινός κύκλος συναντήσεων του Κέντρου Πρόληψης «Αλκυόνη» με τις ομάδες γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας 5-12 ετών ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ την ομάδα συντόνιζε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, Ψυχολόγος-Κοινωνική Λειτουργός, κα Σοφία Ι. Τασιού.

«Ευχαριστούμε όλους τους διευθυντές, καθώς και τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Καρπενησίου που βοήθησαν στην ενημέρωση των γονέων για την διεξαγωγή των ομάδων. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που συμμετείχαν στις ομάδες, επιδεικνύοντας μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον, συνέπεια, δέσμευση και διάθεση να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες τους. Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε μαζί τους», αναφέρει η επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Τασιού.

Η συμμετοχή στις ομάδες ήταν δωρεάν, ενώ οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν σε εβδομαδιαία βάση, στα γραφεία της «Αλκυόνης», στο Καρπενήσι (έναντι Συνεδριακού Κέντρου).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ