19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Ο εμπορικός κόσμος αντιδρά στα υποχρεωτικά rapid test για τους πελάτες – Τι δηλώνει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου (vid)

Έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις στους επιχειρηματίες του κλάδου του λιανεμπορίου προκάλεσαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα μέτρα που αφορούν στην είσοδο πελατών στα καταστήματα. Όπως έγραψε το evrytanika.gr, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή PCR τεστ.

«Τα νέα μέτρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση», λέει στα Ευρυτανικά Νέα η κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψιν τις θέσεις των ανθρώπων του λιανικού εμπορίου, θα προξενήσουν δε, προβλήματα σε πολλαπλά επίπεδα. «Μας βάζουν στη διαδικασία να αστυνομεύουμε και να ελέγχουμε τους πελάτες μας», συμπληρώνει και εκτιμά ότι πολλοί θα στραφούν στις διαδικτυακές αγορές, χάριν ευκολίας.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έρχονται σε μια περίοδο που η αγορά ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα, με τα νέα μέτρα να υπονομεύουν, όμως, τη θετική αλλαγή κλίματος που ευελπιστούσαν οι έμποροι ότι θα άρχιζε να δημιουργούνταν, τονίζει η εκπρόσωπος των εμπόρων του Καρπενησίου.

Το λιανεμπόριο έχει «πληρώσει» πολύ ακριβά το 18μηνο της πανδημίας, τα λοκντάουν, τους περιορισμούς στον τρόπο αγοράς, σημειώνει η κα Παπαδοπούλου και χαρακτηρίζει «άδικα» τα νέα μέτρα, καθώς θίγουν ξανά τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι επαγγελματίες του κλάδου, που σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι εμβολιασμένοι, έχουν επιδείξει, από την πρώτη στιγμή, προσθέτει, υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο αγοραστικό κοινό και την κοινωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να αναιρέσει τα μέτρα που αφορούν το λιανεμπόριο, καταλήγει.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ