19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Παρέδωσαν τα κλειδιά τους οι επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού. Συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία (BINTEO)

Με τον τίτλο «Το σκοτεινό τούνελ της εστίασης – Φόβοι για λουκέτα στην τοπική αγορά» κυκλοφορούν τα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης (10/2), αποτυπώνοντας σε ρεπορτάζ τους τις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στις 12.00 το μεσημέρι σήμερα, οι επαγγελματίες της εστίασης (ταβέρνες, καφέ κ.α.) και του τουρισμού (καταλύματα κ.α.), παρέδωσαν συμβολικά τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Τα χρέη έχουν συσσωρευτεί και πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, την ώρα που τα ανεπαρκή, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα στήριξης, οδηγούν συναδέλφους τους στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Στο Καρπενήσι και τα χωριά, η απώλεια, αρχικά, της εορταστικής περιόδου (η πιο κερδοφόρα κάθε χρόνο, για τους περισσότερους) και σε δεύτερη φάση, του συνόλου της χειμερινής σεζόν, προκαλεί πρωτόγνωρα οικονομικά δεδομένα και απειλεί τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων.

Η εστίαση είναι κλειστή από τις αρχές Νοέμβριου και προς το παρόν η επαναλειτουργία της δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι των συζητήσεων, με αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις, όπως δηλώνουν στα Ε.Ν. οι ιδιοκτήτες τους, να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό και ανησυχία την επόμενη ημέρα.

Η συμβολική διαμαρτυρία «Τα κλειδιά της εστίασης» πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα, με τους επαγγελματίες του κλάδου να απευθύνουν έκκληση στα κέντρα λήψης αποφάσεων να σταθούν δίπλα τους με μέτρα ουσίας, για την πραγματική ανακούφιση των επιχειρήσεων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ