19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Παραμένει κλειστό το ΚΔΑΠ, σε λειτουργία το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Παρατείνεται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου η αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, δίνεται παράταση της αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ μέχρι τις 18 Ιανουαρίου προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην υπουργική απόφαση δίνονται οδηγίες για τη λειτουργία προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) και Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

Ειδικότερα, γίνονται γνωστά τα εξής:

α. Συνέχιση αναστολής λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π)., για το διάστημα ισχύος της απόφασης και συγκεκριμένα: από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00.

β. Συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), με διαχωρισμό ανήλικων/ενηλίκων, είτε αυτό περιλαμβάνει τη χρονική διάσταση (διαχωρισμός ανά βάρδια) είτε τη χωροταξική και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την (2) σχετική Εγκύκλιο.

γ. Συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την σχετική Εγκύκλιο, και παρακαλούμε για τη διενέργεια rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ