29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Πηγή έμπνευσης το θέατρο για τα παιδιά. Οργανώθηκαν δωρεάν παραστάσεις για δημοτικά και νηπιαγωγεία (ΦΩΤΟ)

από την έντυπη έκδοση

Εκατοντάδες παιδιά απ’ όλη την Ευρυτανία βρέθηκαν πρόσφατα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου για να παρακολουθήσουν δωρεάν τη θεατρική παράσταση “Ο θησαυρός της Βαγίας”, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μια πολύ ωραία ιδέα έκανε πράξη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, που έδωσε την ευκαιρία σε νήπια, μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του νομού να παρακολουθήσουν θεατρικό έργο βασισμένο σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή. Η απόκτηση θεατρικής παιδείας από μικρή ηλικία, μπορεί να προσφέρει πολυποίκιλα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού, λένε οι ειδικοί.

Με στόχο, λοιπόν, την ολόπλευρη ανάπτυξη και πρόοδο των μαθητών, το Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέλαβε τη διοργάνωση της παρακολούθησης της θεατρικής παράστασης «Ο θησαυρός της Βαγίας», ενός από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή. Το έργο ανέβηκε το πρωί της Τρίτης, 9 Μαΐου 2023, στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου που γέμισε ασφυκτικά, με παιδιά απ’ όλη την Ευρυτανία να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την υπέροχη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο νησί της Αίγινας. Συμμετείχαν οι μαθητές/τρις από τις σχολικές μονάδες: 1ο, 2ο , 3ο, 4ο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, Νηπιαγωγείο και Δ.Σ. Κρέντης, Νηπιαγωγείο και Δ.Σ. Βαλαώρας, Δ.Σ. Δαφνούλας, Δ.Σ. Παλαιοκατούνας, Δ.Σ. Δυτ. Φραγκίστας, Δ.Σ. Αγράφων, Δ.Σ. Γρανίτσας, Δ.Σ. Δάφνης, Δ.Σ. Ραπτόπουλου, Δ.Σ. Στενώματος και Δ.Σ. Φουρνάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο σύλλογος, θέλοντας να δώσει σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το θέατρο και μέσα από αυτό να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν πρότυπα και να ανοίξουν νέους ορίζοντες, εξασφάλισε την πραγματοποίηση δύο παραστάσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/τριες, μια πρωτοβουλία αναμφίβολα αξιέπαινη. «Στην προσπάθειά μας αυτή», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, «βρήκαμε αρωγούς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των τεσσάρων σχολείων της πόλης του Καρπενησίου (1ου Δ.Σ. και 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, 2ου Δ.Σ. και 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, 3ου Δ.Σ. και 3ου Νηπιαγωγείου, Ειδικού Δημοτικού & Ειδικού Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, 4ου Δ.Σ. και 4ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου), την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (ΟΠΑΣΤΕ), τον Δήμο Καρπενησίου, τον Δήμο Αγράφων, την ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ Καρπενησίου και το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά που αγκάλιασαν αυτή μας την προσπάθεια».Ο Δήμος Καρπενησίου, αναφέρει τα εξής για την πρωτοβουλία: «Μια υπέροχη θεατρική παράσταση παρακολουθούν σήμερα (σ.σ. 9/5) στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου τα παιδιά όλων των σχολείων της Ευρυτανίας. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη στήριξη του Δήμου Καρπενησίου και της ΠΕ Ευρυτανίας, αλλά και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, το διαχρονικό δημιούργημα της Ζωρζ Σαρή “O θησαυρός της Βαγίας” σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά μας! Εξαιρετική η ερμηνεία των ηθοποιών αλλά και η μουσική επένδυση από τη Ζωή Τηγανούρια. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ