29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Πλήθος εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Όσα θα γίνουν για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε -από το 1992- να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου.

από την έντυπη έκδοση

Κάθε χρόνο, με αφορμή την ημέρα ατόμων με αναπηρίες, στο Καρπενήσι διοργανώνονται δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρίες, θα πραγματοποιήσει σειρά από εκδηλώσεις σε συνδιοργάνωση με το Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό Ευρυτανίας, ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου, ΚΔΑΠ-μεΑ Δήμου Καρπενησίου και το Θεραπευτήριο Χρον. Παθήσεων Ευρυτανίας.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση των συνδιοργανωτών θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των προέδρων και διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, στο χώρο του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου, ενώ μια ημέρα αργότερα (Τετάρτη 30 Νοεμβρίου) κλιμάκιο όλων των συνδιοργανωτών θα μεταβεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να κάνει ενημέρωση για την αναπηρία.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 4η Γιορτή Διαφορετικότητας στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου (9:00-12:00), με τη συμμετοχή μαθητών-τριών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Το πρόγραμμα της μέρας θα περιλαμβάνει, παρουσίαση των δομών ΑμεΑ του ν. Ευρυτανίας με μουσική και κίνηση, κατασκευές και παιχνίδια με θέμα τη διαφορετικότητα κ.α. Θα ακολουθήσει κέρασμα για όλους παρασκευασμένο από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, και ώρα 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία ευαισθητοποίησης για ΑμεΑ, με τη συμμετοχή όλων των συνδιοργανωτών. Η πομπή θα ξεκινήσει από το ύψος του υποκαταστήματος της ΔΕΗ και θα φθάσει μέχρι την κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Στην πορεία θα δώσει το παρών και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Ατόμων με Αναπηρίες κ. Μαρκοστάμος Παναγιώτης, μαζί με το συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα γίνουν συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιό, τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη και τον Διοικητή Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένη Λάππα, παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας κας Αναστασίας Κριπάση-Μπάρκα και αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στερεάς Ελλάδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ