25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Πολύ σκληρή δοκιμασία αποδεικνύεται το Hellas Rally Raid για ανθρώπους & μηχανές – Ματαιώθηκε η 3η ημέρα [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Σε εξέλιξη ξανά το Hellas Rally Raid, μετά τη ματαίωση της 3ης ημέρας

Πιο σκληρό και απαιτητικό ακόμα και απ’ ό,τι περίμεναν διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποδεικνύεται το Hellas Rally Raid 2023 που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καρπενήσι. Με σημείο αναφοράς το Αθλητικό Κέντρο, οι περίπου 350 συμμετέχοντες του Hellas Rally Raid 2023 έχουν ριχτεί στη μάχη με στόχο να διασχίσουν με επιτυχία 1.730 χιλιόμετρα απαιτητικών χωμάτινων διαδρομών στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πριν επιστρέψουν και πάλι στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας για τον τερματισμό. Συνολικά, πάνω από 1.300 άνθρωποι (από 36 χώρες) βρίσκονται στον τόπο μας με αφορμή τη διεθνή διοργάνωση, μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου.

Το Αθλητικό Κέντρο έχει μετατραπεί στη βάση του HRR2023

Αναβάτες και οδηγοί δίνουν καθημερινά μάχες σε δύσκολα τερέν, που δοκιμάζουν τις ανθρώπινες αντοχές και θέτουν σε πραγματική δοκιμασία τα οχήματα. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν “φουσκώσει” τα περάσματα στα ποτάμια, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πτώσεις, όπως αποτυπώθηκαν και στις εντυπωσιακές φωτογραφίες της διοργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, η 3η ημέρα του Hellas Rally Raid (Τετάρτη 24/5) ματαιώθηκε, προκειμένου συμμετέχοντες και μηχανές να ανασυγκροτηθούν και να αποφευχθούν τυχόν πιο σοβαρά ατυχήματα, ενώ και η πρόγνωση του καιρού «έδινε» βροχές στην προγραμματισμένη διαδρομή (προς Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας). Οι συμμετέχοντες και τα πληρώματα βρήκαν ευκαιρία για λίγη ξεκούραση και ασχολήθηκαν με την επιδιόρθωση προβλημάτων στα οχήματά τους, με στόχο τη σημερινή (25/5) μαραθώνια ημέρα.

Στον αγώνα παίρνουν μέρος αναβάτες με μοτοσυκλέτες (χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό και τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα) ή quad και οδηγοί τετράτροχων side by side με συνοδηγό. Η πλοήγηση γίνεται αποκλειστικά με το road book της οργάνωσης το οποίο είναι ξεχωριστό για κάθε μέρα και κρυφό μέχρι τον τερματισμό της προηγούμενης. Ο συγκεκριμένος αγώνας, έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της περιπέτειας και να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη Rally Raid διοργάνωση μετά το θρυλικό Rally Dakar. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αρκετοί επιλέγουν το Hellas Rally Raid ως προπόνηση για το Rally Dakar καθώς αποτελεί και μία σκληρή δοκιμασία πλοήγησης, καθώς, όπως αναφέρθηκε, οι αναβάτες μαθαίνουν τη διαδρομή κάθε ημέρας το προηγούμενο βράδυ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΗΜΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ