19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Προαιρετικά τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς της Ευρυτανίας, το πρωί της Παρασκευής (8/1)

Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου covid-19 έχουν οι εκπαιδευτικοί, εν όψει της επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Στο Καρπενήσι, τεστ θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ τα πρωί της Παρασκευής, 8 Ιανουαρίου 2021, στα κτήρια του ΟΑΕΔ (φωτο), στον Προφήτη Ηλία, και θα αφορούν δασκάλους και νηπιαγωγούς σχολικών μονάδων της πόλης.

Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία εκτός Καρπενησίου, μπορούν επίσης να προσέλθουν στο καθορισμένο χρονικό διάστημα για τη διενέργεια του τεστ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να κάνουν χρήση της ειδικής πλατφόρμας για τη διενέργεια του τεστ https://edu.testing.gov.gr και να ακολουθήσουν τα βήματα συμπλήρωσης της αίτησης, προκειμένου να προγραμματίσουν τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) και τα ειδικά σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, παρότι ειδικοί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τον χρόνο της επαναλειτουργίας τους. Στην Ευρυτανία η επιδημιολογική εικόνα διατηρείται εξαιρετική, εδώ και αρκετές εβδομάδες, και σημαντικό θεωρείται το προσεχές 10ήμερο, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν επιβάρυνση λόγω εορτών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ