19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Πυλώνας Τέχνης και Πολιτισμού η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού – Εγκωμιαστικές κριτικές για την “Κάλπικη Λίρα” (ΦΩΤΟ)

Τους καρπούς των κόπων των τελευταίων μηνών έδρεψε η Θεατρική Ομάδα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, που παρουσίασε σε διασκευή την κορυφαία ηθογραφία του ελληνικού κινηματογράφου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

από την έντυπη έκδοση

Το θεατρόφιλο κοινό του Καρπενησίου, πιστό στη σχέση αγάπης και αλληλοεκτίμησης που έχει δομήσει επί πολλά χρόνια με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, γέμισε το αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου και απόλαυσε τα διαχρονικά και διδακτικά μηνύματα του γνωστού έργου «Κάλπικη Λίρα», που παρουσιάστηκε το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου και απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια των θεατών.

Η υπόθεση αφορά στην ιστορία μιας κάλπικης λίρας, η οποία περνά από χέρι σε χέρι και αφηγείται την πορεία της, στα τέσσερα αυτόνομα σκέλη που συνθέτουν το έργο. Το κεντρικό νόημα γύρω από το οποίο περιστρέφονταν οι ζωές των πρωταγωνιστών είναι το ότι η άνευ όρων αναζήτηση του χρήματος μπορεί να μετατρέψει τη ζωή των ανθρώπων από γνήσια, ως προς τα αισθήματα και τις σχέσεις, σε ψεύτικη, κάλπικη· για πολλούς, η «Κάλπικη Λίρα», που γυρίστηκε το 1955 από τον Γιώργο Τζαβέλλα, αποτελεί ίσως την κορυφαία ηθογραφία του ελληνικού κινηματογράφου.

«Η ‘Κάλπικη Λίρα’ από την θεατρική ομάδα του συλλόγου μας, έριξε αυλαία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη μαζική προσέλευση των συμπολιτών μας! Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη, μας δίνει δύναμη να σαλπάρουμε για νέα πολιτιστικά ταξίδια. Σκηνοθέτις της παράστασης η επί χρόνια συνεργάτιδα μας, Βασιλική Σταμάτη», αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Και πράγματι, τόσο η προσέλευση των θεατών (κόπηκαν περισσότερα από 450 εισιτήρια των τριών ευρώ) όσο και τα θετικά σχόλια που ακολούθησαν (σε διά ζώσης συζητήσεις και κοινωνικά δίκτυα) απέδειξαν ξανά ότι η πόλη έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες που προάγουν την Τέχνη και τον Πολιτισμό και λειτουργούν ως βαλβίδες αποσυμπίεσης από τη δύσκολη καθημερινότητα και τη δυστοπική ειδησεογραφία. «Είναι τόσο όμορφο μετά από το Σαββατοκύριακο, να πέφτεις πάνω σε συζητήσεις για τη θεατρική παράσταση που είδαν οι συμπολίτες μας. Τα καλά λόγια αποζημιώνουν τους κόπους των συντελεστών της και ευχή όλων να τους ξαναδούμε γρήγορα στο σανίδι!», έγραψε ο Γραμματέας του Πολιτιστικού, Γιάννης Δημητρίου.

Όπως αναφέρθηκε, τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει η Βασιλική Σταμάτη, που κάθε φορά πετυχαίνει να αναδείξει νέα στοιχεία από τον κάθε ηθοποιό και να προβάλει ενδιαφέρουσες πτυχές των έργων που επιλέγει να παρουσιαστούν στο κοινό. Έπαιξαν οι: Βαστάκη Ρούλα, Βουτσέλη Μαρία, Καλλέργη Τατιάνα, Καραγιάννης Κώστας, Μπαλάς Γιάννης, Παρούτσας Διονύσης, Σιαμπούλη Βίκυ, Σταμούλη Ελισάβετ, Στεργιάννης Παναγιώτης, Τσιάμης Κώστας, Τσιούρης Σπύρος, Τσώνης Ηλίας, Χαλαστάνης Γιάννης, και η μικρή Κατσίνη Χριστίνα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ