Καρπενήσι / Πότε θα διεξαχθεί το παζάρι του Προφήτη Ηλία – Το κόστος ενοικίασης και οι προθεσμίες που ανακοίνωσε ο δήμος

Το διάστημα 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2024 θα διεξαχθεί η ετήσια εμποροπανήγυρη, μια μακρόχρονη παράδοση για το Καρπενήσι

Ξεκινούν σιγά σιγά οι ετοιμασίες του Δήμου Καρπενησίου για την ετήσια εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία. Το παζάρι «αγκαλιάζεται» από την τοπική κοινότητα κάθε χρόνο και προσελκύει πλήθος επισκεπτών, προσφέροντας παράλληλα στους πωλητές μια καλή ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιουλίου και συγκεκριμένα από την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024, στον δρόμο που οδηγεί στον ΟΑΕΔ (από το τέρμα της οδού Παπανικολάου στη διασταύρωση με τον περιφερειακό δρόμο του Προφήτη Ηλία).

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους πωλητές να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως και την Τρίτη 16 Ιουλίου. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.Α.Α) στην πλατφόρμα openmarket.mindev.gov.gr, αλλά και αυτοπροσώπως, ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά. Σημειώνεται πως εάν παραμείνουν κενές θέσεις μετά την προθεσμία, ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα να τοποθετήσει τους πωλητές μέσω συνοπτικής κλήρωσης και να εκδώσει συμπληρωματικό κατάλογο συμμετεχόντων. Τονίζεται πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μην έχουν οφειλές στον Δήμο Καρπενησίου, σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να έχουν προβεί σε ρύθμιση, προκειμένου να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.

Να αναφερθεί ότι οι θέσεις θα κατανεμηθούν με ποσοστώσεις: 75% στους κατόχους ετήσιας βεβαίωσης δραστηριοποίησης, 10% στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή, 10% στους κατόχους άδειας στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου και 5% στους χειροτέχνες-καλλιτέχνες. Επιτρεπόμενα είδη προς πώληση είναι, μεταξύ άλλων, λευκά είδη, εκκλησιαστικά αντικείμενα, καλλυντικά, τρόφιμα, βιβλία, μικροεργαλεία, είδη pet-shop, είδη λαϊκής τέχνης, είδη δώρων και διακόσμησης, είδη οικιακής χρήσης – υαλικά, είδη ένδυσης – υπόδησης, παιδικά παιχνίδια, παραδοσιακά προϊόντα, νωπά και αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, παραδοσιακά γλυκά, μέλι, παγωτά, ποπ κορν, μαλλί γριάς, λουκουμάδες κ.α.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Οι θέσεις των πωλητών στην ετήσια εμποροπανήγυρη του δήμου συνοδεύονται από συγκεκριμένα τέλη και κυμαίνονται από 200 έως 500 ευρώ, ανάλογα τις διαστάσεις του παραπήγματος -που μπορεί να είναι 3,60×2,70μ. είτε 5.20×2,30μ.- ποσά στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή, η ηλεκτροδότηση και η καθαριότητα. Εξάλλου, οι συμμετέχοντες μπορούν να εκμεταλλευτούν και έκπτωση της τάξης του 10% εάν εξοφλήσουν το τέλος έως τις 22 Ιουλίου. Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται με χρεωστική κάρτα στον δήμο ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης.