24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Σεβασμός στο διαφορετικό με “οδηγό” τον αθλητισμό. Με μεγάλη επιτυχία το μαθητικό τουρνουά Μπότσια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η κουλτούρα της συμπερίληψης αποτέλεσε τον στόχο της διοργάνωσης αγώνων του παραολυμπιακού αθλήματος Μπότσια, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου.

από την έντυπη έκδοση

Με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, το ΚΔΑΠ μεΑ «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου διοργάνωσε το «1ο Τουρνουά Μπότσια» για δημοτικά σχολεία. Επιχειρήθηκε μεταξύ άλλων, οι μαθητές και μαθήτριες να μπουν στη θέση του «διαφορετικού» άλλου με τρόπο βιωματικό, εφαρμόζοντας διερευνητικές και ανακαλυπτικές διαδικασίες μέσα από το παιχνίδι.

ΒΙΝΤΕΟ

Σε πρώτη φάση, οι δύο γυμναστές του Κέντρου, κ.κ. Μπουμπουρή Κωνσταντίνα και Χαλκιάς Ιωάννης, επισκέφθηκαν τα σχολεία του Καρπενησίου, όπου παρουσίασαν το άθλημα στα παιδιά, τα οποία και διαγωνίστηκαν με στόχο την καλύτερη επίδοση. Οι τρεις μαθητές/τριες με το καλύτερο αποτέλεσμα επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν το σχολείο τους ως ομάδα στην τελική φάση του τουρνουά, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο (16/12).

Σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή και με κυρίαρχο το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, με προτεραιότητα στην ίδια τη συμμετοχή και όχι στο αποτέλεσμα, τα παιδιά επιστράτευσαν αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, ακρίβεια, συνεργασία και στρατηγική και προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα στο Μπότσια (Boccia), που αποτελεί άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Συμμετείχαν το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΚ και το ΚΔΑΠ μεΑ.

Νικητής αναδείχθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, «όμως επειδή δίνουμε σημασία στη συμμετοχή και όχι στη νίκη, μετάλλια πήραν όλοι οι συμμετέχοντες», αναφέρει το Κέντρο, που εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του τουρνουά και παραβρέθηκαν στην αγωνιστική ημερίδα. «Ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Σβερώνη Γιάννη, την Πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Τσιουγκρή Κωνσταντία, την Αντιπρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Δόση Μαίρη, τον σεβαστό πατέρα Ευστάθιο Τριβιζά, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, κ. Οικονομίδη Γιάννη, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και χειριστή της κληρωτίδας κ. Λερογιάννη Σεραφείμ, την Πρόεδρο του Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου κα Μανουσοπούλου Κατερίνα, την Πρόεδρο του Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου κα Πιπέρα Ελευθερία και όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο τελικός. Ένα μεγάλο και εγκάρδιο ευχαριστώ στους μαθητές που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν και στους γυμναστές των σχολείων για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα», αναφέρει με ανακοίνωση του το ΚΔΑΠ μεΑ «Ανεμώνη».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ