19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Σε εξέλιξη η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, αλλάζει ο τόπος λόγω κακοκαιρίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει εκστρατεία για τη συλλογή των αναγκαίων ειδών και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας «που βιώνει τα δεινά της απρόκλητης Ρωσικής εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος!».

Η εκστρατεία ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 με παράλληλες δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στο Καρπενήσι, η δράση είχε προγραμματιστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία, ωστόσο λόγω κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο), αποφασίστηκε να μεταφερθεί: θα πραγματοποιηθεί στο παλιό δημαρχείο (κεντρική πλατεία), στο γραφείο της δομής «Γέφυρα», ώρες 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Η δράση συνεχίζεται, από την Δευτέρα 21 Μαρτίου και έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, κατά τις ίδιες ώρες και με σημεία συγκέντρωσης ειδών τα διοικητήρια των Π.Ε. Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και το Κτιριακό Συγκρότημα του ΟΑΕΔ στο Καρπενήσι.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko, και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση των Στερεοελλαδιτών στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, καθώς επίσης και τη ρητή καταδίκη της ρωσικής επίθεσης, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Περαιτέρω, Περιφερειάρχης και Πρέσβης συνεργάστηκαν για τον καθορισμό των αναγκαίων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας και κάθε άλλης μορφής υποστήριξης, όπως η φιλοξενία προσφύγων. Ακολούθησε σχετική επικοινωνία του Περιφερειάρχη και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, για τον συντονισμό των παρεμβάσεων στο πεδίο της οργάνωσης της φιλοξενίας.

ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ: Όσπρια, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Δημητριακά, Παξιμάδια, Γάλα εβαπορέ, ΣκόνηΓάλακτος, Κονσέρβες παντός τύπου, Ζάχαρη, Ελαιόλαδο – σπορέλαιο, Αλάτι.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Αντιπυρετικά, Ιατρικές μάσκες, Θερμόμετρα, Γάζες αποστειρωμένες, Σπρέι επούλωσης τραυμάτων, Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, Κουτιά πρώτων βοηθειών, Αλοιφές για εγκαύματα.

ΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ: Κουβέρτες – Αλουμινοκουβέρτες, Είδη μαγειρικής ( μπωλ –κατσαρολάκια – μπρίκια – κουταλομαχαιροπίρουνα ), Κεριά – αναπτήρες, Φακοί, Μπαταρίες διάφορες – power banks, Eίδη υγιεινής – σερβιέτες – πάνες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ