7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Σε εξέλιξη, στο Αθλητικό Κέντρο, το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών, μια διοργάνωση που αποτελεί την… πρόβα τζενεράλε ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος FMBB 2022 (10-15 Μαΐου ’22).

Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν συμμαχούν ιδιαίτερα (ψιλόβροχο και χαμηλές θερμοκρασίες), εντούτοις το θέαμα που προσφέρουν τα συμπαθή τετράποδα είναι εντυπωσιακό, διαγωνιζόμενα σε κυναθλήματα που απαιτούν πειθαρχία, ταχύτητα, υπακοή, συνεργασία και ομαδικότητα με τους ανθρώπους-ιδιοκτήτες των ζώων.

Τα υψηλά επίπεδα εκπαιδευσιμότητας, η εκρηκτικότητα, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος, το ταμπεραμέντο, η ιδιοσυγκρασία, η ευλυγισία, η οξυδέρκεια και η ικανότητά του στην ιχνηλασία, είναι οι λόγοι για τους οποίους ο βελγικός ποιμενικός ξεχωρίζει στα κυνοφιλικά αθλήματα.

Βίντεο από την 1η ημέρα των αγώνων στο Καρπενήσι

Διοργανωτής είναι ο Κυνοφιλικός Όμιλος Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας και σημαντική ήταν η συνδρομή από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον  Δήμο Καρπενησίου.

Για τη διοργάνωση μίλησε στα “Ευρυτανικά Νέα” ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Σβερώνης, σημειώνοντας την πάγια πρόθεση του δήμου για συνεργασία με ομοσπονδίες και συλλόγους, με στόχο τη διεξαγωγή επί ευρυτανικού εδάφους σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται παρόμοια, κυναθλητικού χαρακτήρα, εκδήλωση στο Καρπενήσι. Η συνεργασία του ομίλου με τον Δήμο Καρπενησίου ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 με τη διεξαγωγή αγώνων agility, ένα κυνάθλημα ταχύτητας και ευκινησίας τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η Κυριακή 17/10/21 θα περιλαμβάνει τα εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10/2021

9:00 Έναρξή I.G.P. 1,2,3

9:30 Έναρξη Agility

10:00 Έναρξή Mondioring 1

16:00 Απονομές στον κεντρικό στίβο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ