27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Συμβολική δράση για 9η χρονιά από το ΚΔΑΠ μεΑ στην πλατεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ)

Για μία ακόμη χρονιά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του δήμου Καρπενησίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) με εκδήλωση στην κεντρική πλατεία

από την έντυπη έκδοση

Την Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, ο πεζόδρομος της κεντρικής πλατείας Καρπενησίου γέμισε από πολύχρωμα λουλούδια. Ο λόγος ήταν η δράση που οργάνωσε, για 9η συνεχή χρονιά, το ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη” του Δήμου Καρπενησίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5/6. Λόγω της εορτής του Αγ. Πνεύματος τη Δευτέρα, η εκδήλωση του Κέντρου  έγινε μία ημέρα αργότερα.

Από τις 11 το πρωί, τα μέλη της “Aνεμώνης” άρχισαν να μοιράζουν δωρεάν, χειροποίητα ξύλινα γλαστράκια με λουλούδια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. «Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος, μοιράσαμε λουλούδια στους διερχόμενους πολίτες μέσα σε μια ξύλινη κατασκευή (γλαστράκι) που φτιάξαμε με τους εξυπηρετούμενους της δομής. Είναι μια δράση που υλοποιούμε από το 2014 και την προετοιμάζουμε 1,5-2 μήνες πριν, γιατί πρόκειται για κατασκευή που απαιτεί πολύ χρόνο και μεράκι από τα μέλη και τους εργαζόμενους του Κέντρου», είπε στην εφημερίδα η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή, Διευθύντρια του ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Καρπενησίου. «Ο στόχος είναι διττός», πρόσθεσε, «αφενός να στείλουμε μήνυμα για το περιβάλλον και αφετέρου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για την αναπηρία». Αντίστοιχα, η Μαρία Κλέσιορα, Ψυχολόγος στην “Aνεμώνη”, σημείωσε πως «μετά από πολλή προσπάθεια» έχουν γίνει βήματα προόδου για τον σεβασμό της διαφορετικότητας των ατόμων με αναπηρία στη μικρή τοπική μας κοινωνία, τόσο όσον αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε κτήρια, υπηρεσίες κ.α., όσο και σε επίπεδο αντιλήψεων.

«Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος, όπως κάθε χρόνο από το 2014, προσφέραμε στους διερχόμενους πολίτες στην πλατεία λουλούδια μέσα σε ξύλινα γλαστράκια κατασκευασμένα από τα μέλη της δομής! Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για το αγκάλιασμα της δράσης και την Αντιπρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Μαίρη Δόση για την παρουσία της!», αναφέρει για τη συμβολική δράση η “Aνεμώνη”.

Το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Καρπενησίου ιδρύθηκε το 2007 με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες του μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Στόχοι του Κέντρου είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργική έκφραση και απασχόληση των μελών του, η βελτίωση της φυσικής κατάστασής τους, η κοινωνικοποίηση και η βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων, η ψυχολογική υποστήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικείων τους, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για θέματα που αφορούν την αναπηρία, η διεκδίκηση δικαιωμάτων των ΑμεΑ κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ