24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Συνεργασία με “όχημα” το παιδικό θέατρο. Η ισχύς εν τη ενώσει για Πολιτιστικό και Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ

Την έναρξη δωρεάν μαθημάτων παιδικού θεάτρου και την παρουσίαση θεατρικής παράστασης, ανακοίνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας

Δύο από τα πιο δραστήρια σωματεία του νομού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, μέσω της έναρξης μαθημάτων παιδικού θεάτρου και της προετοιμασίας για το ανέβασμα θεατρικού έργου με μηνύματα για την αναπηρία.

«Η θεατρική αγωγή είναι ένα θεραπευτικό και παράλληλα παιδαγωγικό παιχνίδι. Μπορεί να συμπληρώσει ελλείψεις αλλά και να κινητοποιήσει δυνατότητες παιδιών. Επειδή εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες των παιδιών μας, επειδή πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας μέσω του χορού, του παιχνιδιού, της κίνησης, απελευθερώνονται, εκφράζονται και επικοινωνούν. Επειδή για εμάς η ελευθερία έκφρασης θα στηρίζεται στην προσπάθεια και όχι στο λάθος και σωστό», ξεκινάμε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ευρυτανίας, γνωστοποίησε ο Πολιτιστικός.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη (ώρες 18:00-19.30), στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου (Συνεδριακό) θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα παιδικού θεάτρου από τη θεατρολόγο, απόφοιτη Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, Γεωργία Φουντουλάκη μαζί με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Αρωγός στην προσπάθεια θα είναι και το Τμήμα Μουσικοκινητικής με την υπεύθυνη απόφοιτη Θεατρικών Σπουδών του Ωδείου Αθηνών, Κατερίνα Μανουσοπούλου.

Παράλληλα, θα ανέβει θεατρική παράσταση βασισμένη στα βιβλία της Αναστασίας Κριπάση-Μπάρκα, προέδρου του συλλόγου ΑμεΑ, «Το Τσιπουράκι», «Μια κυρία που την λέγανε αναπηρία» και «Εγώ, ο Πέτρος», με θέμα την αναπηρία και την ανάγκη αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας. «Όταν θέλουμε, μπορούμε!», καταλήγουν οι δύο σύλλογοι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ