20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη διαφορετικότητα. Γιορτή με μηνύματα για την αλληλεγγύη απέναντι στα Αμεα (vid)

Αφιερωμένη στα παιδιά και με μηνύματα για την ανάγκη σεβασμού και αποδοχής των ατόμων με αναπηρία, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου.

Με μια εκδήλωση που χάρηκαν με την ψυχή τους τα παιδιά έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Καρπενήσι. Στο Συνεδριακό Κέντρο φιλοξενήθηκε η 1η Γιορτή Αλληλεγγύης, που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, το τοπικό ΚΕΔΑΣΥ και την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ του Δήμου Καρπενησίου. Λόγω κακοκαιρίας, δεν έγινε η πορεία με φαναράκια, τα οποία τα παιδιά άναψαν στο φουαγέ του Συνεδριακού.

ΒΙΝΤΕΟ

«Ήταν μια εκδήλωση που θέλαμε πολύ να κάνουμε, αλλά η πανδημία δεν μας είχε επιτρέψει. Θα γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Διαβάσαμε ένα παραμύθι στα παιδιά με θέμα την αλληλεγγύη -που πρέπει να εφαρμόζεται κάθε μέρα και όχι μία φορά τον χρόνο-, τα παιδιά έφτιαξαν το Δέντρο της Αλληλεγγύης, διακόσμησαν διάφορα γλυκίσματα και ζωγράφισαν για την αλληλεγγύη», είπε στην εφημερίδα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ, Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κοινωνία αλλάζει σιγά-σιγά, σίγουρα ωστόσο χρειάζεται ακόμα δουλειά, πρέπει να αλλάξουν δομές, υποδομές και αντιλήψεις· γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να παλέψουμε γι’ αυτό», κατέληξε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ