20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Υποτονική η κίνηση στην αγορά ενόψει Πάσχα, δεν περιμένουν… ανάσταση οι έμποροι. Τι δηλώνει η πρόεδρος του Εμπορικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινείται η αγορά του Καρπενησίου ενόψει του Πάσχα. Οι καταναλωτές ψωνίζουν μονάχα τα απαραίτητα, ενώ και οι αφίξεις επισκεπτών και ετεροδημοτών δεν έχουν αφήσει, τουλάχιστον προς το παρόν, εμφανές στίγμα στην αγορά.

«Η κίνηση είναι πολύ περιορισμένη, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει. Δεν νομίζω ότι αναμένεται κάτι πολύ ενθαρρυντικό, απλώς, όσο περνούν και οι ημέρες, η κίνηση θα κορυφωθεί και όσον αφορά στον τομέα των τροφίμων αλλά και για κάποια τελευταία ψώνια και δωράκια από τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι πάρα πολύ πιεσμένοι», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου.

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό αυτή τη φορά και φάνηκε», προσθέτει, «είναι ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα λειτουργικά μας έξοδα και έχουμε πολύ μεγάλη έλλειψη ρευστότητας και δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να μας δώσει λίγο θάρρος και να μπορούμε να συνεχίζουμε έτσι απρόσκοπτα τη λειτουργία των καταστημάτων μας». 

Εκτιμά δε, ότι το λιανεμπόριο στο Καρπενήσι διάγει τη χειρότερη περίοδό του την τελευταία 15ετία, καθώς η πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια και οι πρόσφατες μεγάλες ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα κ.α. έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη αγοραστική ισχύ των πολιτών.

Προτρέπει, τέλος, τους καταναλωτές να επιλέξουν την τοπική αγορά: «Δεν υπάρχει καμία διαφορά από τις υπόλοιπες όμορες και μεγαλύτερες αγορές, θα βρουν τα πάντα εδώ, σε καλές τιμές, με ασφάλεια, σε χώρους φιλικούς με ανθρώπους που βλέπουν και συναντούν καθημερινά. Γι’ αυτό προτρέπουμε τον κόσμο αυτά τα λιγοστά ψώνια που θα κάνει στο λιανεμπόριο τις γιορτές του Πάσχα να τα κάνει στην πόλη μας και να προτιμήσει τα καταστήματα της περιοχής μας», λέει η πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ