20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / “Φτάνει πια με την ακρίβεια!” Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ -Τι ζήτησαν ενόψει του χειμώνα (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σε συγκεντρώσεις ενάντια στην ακρίβεια προχωρούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Ευρυτανίας και Σύλλογοι Εργαζομένων. Καλούν τους πολίτες στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται για την Πέμπτη 13/10 στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια, που προκαλεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οργάνωσε, το πρωί της Παρασκευής (7/10), το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ν. Ευρυτανίας, με τη συμμετοχή τοπικών Συλλόγων Εργαζομένων, εκπροσώπων φορέων, κομματικών οργανώσεων κ.α.

Πέραν των μέτρων που ζητούν για φθηνό ρεύμα, στελέχωση δομών Υγείας και Παιδείας με προσωπικό κ.λπ., τα σωματεία αιτούνται ειδικά μέτρα για την Ευρυτανία, όπως αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά μέτρα στήριξης ενόψει του χειμώνα, διπλασιασμό του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, καμιά διακοπή ρεύματος κ.α.

ΒΙΝΤΕΟ

«Την ώρα που ο πληθωρισμός τρέχει με διψήφια νούμερα η κυβέρνηση εξαντλεί την φιλευσπλαχνία της σε μερικά επιδόματα (που εξανεμίζονται σε λίγες μέρες) κι αυτά όχι για όλους. Την ώρα που οι εφοπλιστές απολαμβάνουν απολύτως αφορολόγητο πετρέλαιο, στην Ευρυτανία με τους έξι μήνες χειμώνα, με τις τιμές που έχουν φτάσει τα καύσιμα, θα φτάσουμε να καίμε μέχρι και τα σκουπόξυλα, με ότι συνέπειες έχει αυτό στην υγεία. Κανένας ‘σωτήρας’, κανένας ‘μεσσίας’ δεν μπορεί να μας ξεγελάσει πια. Τη λύση στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα μπορεί να τη δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων, του λαού, που βλέπει τη ζωή του να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ευρυτανίας.

«Πήραμε, μαζί με τους συλλόγους του Δημοσίου, μια απόφαση για να ξεκινήσουμε μια σειρά δράσεων ενάντια στο φοβερό κύμα ακρίβειας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στην ενέργεια, που έχουν τσακίσει τα νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, αλλά ειδικά στην Ευρυτανία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τον χειμώνα», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ν. Ευρυτανίας, κα Ελένη Αθανασιάδου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται για την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ