29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / “Χτίζουμε γέφυρες, όχι τείχη”. Δράση ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ από το 3ο Δ.Σ., το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο

Μια γιορτή με πολλαπλά μηνύματα και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, φιλοξενήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

Η Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 ήταν ημέρα συγκίνησης και υπερηφάνειας για το σχολικό συγκρότημα του 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου, καθώς στην αίθουσα εκδηλώσεων οι μαθητές του Γ2 τμήματος του 3ου Δημοτικού, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καρπενησίου δημιουργήσαν μια μοναδική ατμόσφαιρα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και έστειλαν τα δικά τους, ξεχωριστά μηνύματα.

Στόχος της γιορτής, σημειώνουν, η Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου, Πολύζου Βασιλική, η Προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού, Γκόντα Καλλίνα και η εκπαιδευτικός του Γ2 τμήματος του 3ου Δ.Σ., Ντούσιου Στυλιανή, ήταν να προβάλει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, αλλά και να κινητοποιήσει τους συμμετέχοντες σε δράση.

Η γιορτή στηριζόταν στη διάδραση με το κοινό και προβλημάτισε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη δική τους στάση στην κοινωνία ως πολίτες που προάγουν τον σεβασμό, την ισότητα και την αλληλεγγύη. «Οι μαθητές και των τριών σχολείων συνεργάστηκαν άψογα και αποτέλεσαν πρότυπα μίμησης για όλους μας με τη συμπεριφορά και το ήθος τους. Ανέδειξαν τη μοναδικότητά τους, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως όταν υπάρχει θέληση, όλοι οι στόχοι είναι εφικτοί», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας πως «μέσα από αυτή τη γιορτή καταφέραμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας για μια κοινωνία καλύτερη για όλους».

Στέκονται δε στη συμμετοχή των γονέων στη γιορτή, οι οποίοι έβαλαν τα δικά τους λιθαράκια για ένα καλύτερο αύριο μέσα από την ατομική ευθύνη και την ανάληψη πρωτοβουλιών. «Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της γιορτής και όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη και ουσιαστική προσπάθεια των μαθητών μας», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

Περισσότερες πληροφορίες κι ένα όμορφο βίντεο από τα μηνύματα των γονιών και των παρευρισκομενων θα βρείτε εδώ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ