19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / 50.000€ τα Μποτσάρεια 2021. Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Ευρυτανίας

από την έντυπη έκδοση

Στην πρόσφατη (10/3), μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Καρπενησίου, εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η συνδιοργάνωση, με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, των εκδηλώσεων «Μποτσάρεια 2021».

Εισηγήτρια στο -εκτός ημερησίας διάταξης- θέμα ήταν η αντιδήμαρχος, κ. Σοφία Ζαλοκώστα, η οποία ανέφερε πως οι διήμερες εκδηλώσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί με τη συνδρομή του δήμου Καρπενησίου, της Π.Ε. Ευρυτανίας, της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης», της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου και ιδιωτών χορηγών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχορηγήσει την εκδήλωση με το ποσό των 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα επιμεριστεί σε 10.000 με τα οποία θα καλυφθεί η φιλοξενία των πολιτιστικών σωματείων και φιλαρμονικών και 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα καλύψει τη δημιουργία video spot promo με τίτλο: «Τεκμήρια Ιστορίας για τη Μάχη του Κεφαλόβρυσου» και θα συμπεριλαμβάνει αφηγήσεις, 3D επεξεργασία εικόνας, επιλεγμένα ντοκουμέντα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Πινακοθήκη κλπ.

Το υπόλοιπο ποσό των 30.000 ευρώ θα καλύψουν ο Δήμος Καρπενησίου, η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της συνδιοργάνωσης των εκδηλώσεων «Μποτσάρεια 2021», που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, με την προϋπόθεση, προφανώς, ότι τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν αρθεί.

Με ρεπορτάζ τους, τα Ευρυτανικά Νέα είχαν αναφερθεί στον προγραμματισμό για τις φετινές εκδηλώσεις προς τιμήν του Μ. Μπότσαρη. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ