23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / 95 τεστ κορονοϊού έγιναν σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας, τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα

Σχεδόν μαζικά προσήλθαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ευρυτανίας και οι εργαζόμενοι σε δομές ειδικής αγωγής στο κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ στο Καρπενήσι, το πρωί της Παρασκευής 8/1, για τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, εν όψει της επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου covid-19.

Σήμερα είχαν οριστεί ώρες προσέλευσης με βάση το σχολείο/δομή όπου κάθε εκπαιδευτικούς υπηρετεί, με τη διαδικασία να ξεκινά στις 8.30 το πρωί και να ολοκληρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι. Πραγματοποιήθηκαν 95 έλεγχοι, εκ των οποίων 70 rapid test, τα οποία στο σύνολό τους προέκυψαν αρνητικά. Τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων θα εξαχθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν υποβλήθηκαν σε τεστ -το οποίο ήταν, προφανώς, προαιρετικό- μπορούν να κάνουν χρήση της ειδικής πλατφόρμας για τη διενέργεια του τεστ https://edu.testing.gov.gr και να ακολουθήσουν τα βήματα συμπλήρωσης της αίτησης, προκειμένου να προγραμματίσουν τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ.

Η διά ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Αυτό ανέφερε, χθες, το υπουργείο Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για «απόφαση της κυβέρνησης στη βάση εισήγησης της επιτροπής των ειδικών». Εξάλλου, την Παρασκευή 8/1, τα γυμνάσια και τα λύκεια ξεκίνησαν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ