27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Eντυπωσιακή και πολύχρωμη η παρέλαση των 33 ξένων αποστολών του FMBB 2022 – Σε εξέλιξη οι αγώνες [ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ]

Το Καρπενήσι και το Αθλητικό του Κέντρο βρίσκονται από χθες στο επίκεντρο του παγκόσμιου κυναθλητισμού, φιλοξενώντας τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών, που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα. Συμμετέχουν περισσότεροι από 360 σκύλοι, από 33 χώρες, που διαγωνίζονται σε μια σειρά από κυναθλήματα που απαιτούν πειθαρχία, ταχύτητα, ευελιξία, δύναμη, συντονισμό. Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί το Αθλητικό Κέντρο νωρίς το μεσημέρι.

Παρέλαση στη Ζηνοπούλου

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, χθες, Τρίτη 10/5 και ώρα 6 το απόγευμα, στο κέντρο του Καρπενησίου στήθηκε μια μεγάλη γιορτή για την έναρξη του FMBB 2022. Εκατοντάδες συμπαθή τετράποδα μαζί με τους συνοδούς-εκπαιδευτές τους παρέλασαν από τον κόμβο στη θέση Ρίζωμα μέχρι την κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων, σε μια θερμή υποδοχή των ξένων αποστολών.

Λίγο αργότερα στην πλατεία ακολούθησε λιτή τελετή έναρξης της διοργάνωσης, με τους ομιλητές να καλωσορίζουν τις ομάδες απ’ όλο τον κόσμο (συμμετέχουν αποστολές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Φινλανδία, τη Σουηδία κ.α.) και να τους εύχονται καλή επιτυχία στους αγώνες, με την προτροπή να γνωρίσουν το Καρπενήσι και την Ευρυτανία και να γίνουν πρεσβευτές του τόπου μας.

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους, καλή και ευχάριστη διαμονή στον τόπο μας. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας για να επισκεφθείτε τα όμορφα χωριά μας, ανακαλύψτε όμορφες διαδρομές στα βουνά μας, ζήστε την εμπειρία στα ποτάμια μας, απολαύστε τα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα, νιώστε τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων μας (…)», ανέφερε από το βήμα ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, που δεν παρέλειψε να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία· το χειροκρότημα προς την αποστολή που ταξίδεψε από τη δοκιμαζόμενη χώρα, ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της χθεσινής εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία.

Με τη σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, καλωσόρισε θερμά τις 33 αποστολές που ήρθαν στο Καρπενήσι για το FMBB 2022 και εξέφρασε την πεποίθηση πως όλοι θα απολαύσουν την παραμονή τους «στην καρδιά της Ελλάδας, στην καρδιά της φύσης και του φυσικού περιβάλλοντος». Παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, που καλωσόρισε τις ομάδες στο «μαγευτικό Καρπενήσι» και σημείωσε ότι «…ο αθλητισμός, η φιλοζωία και φύση, μας ενώνουν όλους». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελγικών Ποιμενικών.

Η τελετή έναρξης των αγώνων κυναθλητισμού ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Στην πλατεία, ο Δήμος είχε στήσει μπουφέ με κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα (τσίπουρο, τσαλαφούτι, φέτα, καπνιστή πέστροφα, προσούτο κ.α.), προσφορά τοπικών επιχειρήσεων και με τη συμβολή του προσωπικού της Μαθητικής Εστίας.

Από σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στο Αθλητικό Κέντρο αρχίζει πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15/5/22, με τη διεξαγωγή των τελικών στα διάφορα αγωνίσματα. Στο προπονητικό κέντρο έχει στηθεί μια μικρή… πόλη, αφού λειτουργούν ήδη περίπτερα για τις αποστολές που διαγωνίζονται (με είδη και αξεσουάρ για τα συμπαθή τετράποδα), επιχειρήσεις με φαγητό και αλκοόλ κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ