19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κας: “Έπαιρναν φωτιά τα πόδια μου για να προλάβω τον Μπαπέ – Ο Γουόκερ μπορεί να τον σταματήσει”

Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι η πιο καταστροφική δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ένας νεαρός παίκτης σε μια ξέφρενη πορεία να σπάσει κάθε ρεκόρ, σύμφωνα με τον αρχηγό του στη Γαλλία, Hugo Lloris.

Η Αγγλία, ωστόσο, πρέπει να τον σταματήσει το βράδυ του Σαββάτου στο Αλ Χορ. Αν θέλουν να προχωρήσουν πέρα από τους προημιτελικούς, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πρέπει να χαράξει ένα σχέδιο και να περιορίσει τον Μπαπέ. Και ο Πολωνός Μάτι Κας λέει ότι αν μπορεί κανείς, ο Κάιλι Γουόκερ είναι ο άνθρωπος:

«Καταπληκτικό, προφανώς απίστευτο, ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλός μου», είπε ο Κας, ο δεξιός μπακ της Πολωνίας μετά την «μονομαχία» του με τον Μπαπέ στο Al Thumama Stadium, την Κυριακή, στον αγώνα της Πολωνίας με τη Γαλλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Θα έλεγα πριν ότι ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλός μου. Όταν αντιμετωπίσαμε τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν εξαιρετικός. Ο Sterling είναι γρήγορος, αλλά νομίζω ότι ο Mbappe είναι ταχύτατος σαν αστραπή. Είναι ο πιο γρήγορος!

«Πέρασα το απόγευμα παρακολουθώντας τις στιγμές που είχα ως αντίπαλος μαζί του, αλλά βλέπω τα βίντεο ενώ είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ένοιωθα να παίρνουν «φωτιά» τα πόδια μου από την προσπάθεια να τον σταματήσω, αυτή είναι η διαφορά. Είναι τεράστια διαφορά.

«Είναι διαφορετικό επίπεδο. Παίζω στην Premier League week-in, week-out, και παίζω εναντίον κορυφαίων εξτρέμ, αλλά εύκολα θα γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Ταχύτητα, κίνηση, κοίτα το φινίρισμά του. Έχει τα πάντα. Έβαλε δύο στην πάνω γωνία, ένα στην αριστερή και ένα στη δεξιά».
«Δεν ήξερα αν έπρεπε να τον έχω από κάποια απόσταση ή να πάω πιο σφιχτά κοντά του», είπε ο 25χρονος αμυντικός της Άστον Βίλα. «Όταν τον προλάβαινα, απλώς γύρναγε πίσω. Όταν παίρνει την μπάλα, σταματά και κινείται, είναι το πιο γρήγορο πράγμα που έχω δει ποτέ.

«Το σχέδιο παιχνιδιού τους είναι να φέρουν την μπάλα στους εξτρέμ και όταν είναι ένας εναντίον ενός πρέπει να προσπαθήσεις να τον σταματήσεις. Έκανα ό,τι μπορούσα, νόμιζα ότι τα είχα κάνει όλα εντάξει εναντίον του. Μπήκα σε δυο «κόντρες» μαζί του και τα πήγα καλά.

Κοιτάς πάνω από τον ώμο σου και είναι εκεί.
«Υπήρχαν στιγμές που έπαιρνε χώρο στην αντεπίθεση, όπου πέτυχε το δεύτερο γκολ και εκεί ήταν που κρίθηκε το παιχνίδι, όταν προηγήθηκαν 2-0.
«Μάλλον είναι στους δύο ή τρεις κορυφαίους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Ο Cash είναι σε τακτική επαφή με τον Jack Grealish και τον Declan Rice και θα έχουν αυτές τις συζητήσεις για τη Γαλλία και τον Mbappe και πιστεύει ότι ο Walker μπορεί να τον αντιμετωπίσει:

«Ο Kyle Walker είναι εξίσου γρήγορος με τον Mbappe», είπε. «Είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ της Αγγλίας και έχει πολύ περισσότερη εμπειρία από εμένα. Δεν χρειάζεται να του πω τίποτα. Αν κάποιος μπορεί να σταματήσει τον Mbappe, ο Kyle Walker είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Είναι επίσης γρήγορος».

Η Πολωνία πίεσε και άγχωσε τη Γαλλία όσο ήταν 0-0 το σκορ, χάνοντας κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες.

«Δεν ήταν γραφτό να γίνει, κάθε παίκτης τα έδωσε όλα και σκέφτηκα ότι παίξαμε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από ό,τι παίξαμε με την Αργεντινή, οπότε μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτό. Πηγαίνουμε στην πατρίδα με το κεφάλι ψηλά και πολλοί νεαροί παίκτες θα πάνε σπίτι τους με πολύ περισσότερη εμπειρία παίζοντας σε ένα μεγάλο τουρνουά».

Για τον Cash, η απόφαση να επιλέξει την εθνική Πολωνίας μέσω της καταγωγής της μητέρας του τον ικανοποίησε και επιστρέφει πίσω με αναμνηστικές φανέλες από τον Lionel Messi και τον Mbappe έχοντας αντιμετωπίσει και τους δύο σε διάστημα τεσσάρων ημερών.
«Είναι όνειρο ενός αγοριού να παίξει σε ένα μεγάλο τουρνουά απέναντι σε τέτοιους τύπους παικτών», είπε ο Cash. «Θα πάρω πολλά από αυτό».

Ο Μπαπέ και η Γαλλία συνεχίζουν στους «8» του Μουντιάλ όπου θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία, με τον τεχνικό Ντιντιέ Ντεσάν να είναι πεπεισμένος ότι το αστέρι του στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι πιο αποτελεσματικό σε αυτό το σχήμα 4-3-3 από ό, τι ήταν το 2018.

Έχει φανταστική επικοινωνία με τον Ζιρού, του οποίου το γκολ κόντρα στην Πολωνία τον έκανε πρώτο σκόρερ της Γαλλίας, αλλά αν μείνει μακριά από τραυματισμούς, είναι θέμα χρόνου να πάρει τα ηνία ο 23χρονος Mbappe.
«Είναι δύσκολο να δεις που φτάνουν τα όρια για τον Kylian», είπε ο Lloris. «Είναι ικανός να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Είναι εκπληκτικό να έχεις έναν συμπαίκτη σαν αυτόν, για το πνεύμα του αλλά και για το ταλέντο του.

«Υπάρχει πολύ καλή σχέση μεταξύ της ομάδας. Δουλεύουμε μαζί, αλλά, όταν αρχίζεις να πλησιάζεις τους τίτλους, χρειάζεσαι τους βασικούς σου παίκτες στα καλύτερά τους».

Πηγή: Dailymail
Eπιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ