28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κατήφεια στο λιανεμπόριο του Καρπενησίου, μείωση τζίρου έως και 40% στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις

από την έντυπη έκδοση

Ιδιαίτερα αρνητικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου στο Καρπενήσι, καθώς σε απογοητευτικά επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων στην αγορά έναντι του 2021.

«Ο απολογισμός των φετινών εκπτώσεων είναι πολύ πτωτικός και φθάνει έως και το 40% σε σύγκριση με πέρυσι», λέει στα Ευρυτανικά Νέα η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, έρχεται δε συνέχεια των χαμηλών τζίρων και στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (-20% με -30%).

«Η συρρίκνωση του λιανεμπορίου στην πόλη μας συνεχίζεται, όπως και η έλλειψη ενδιαφέροντος για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, καθώς σε ένα τόσο αφιλόξενο και δύσκολο περιβάλλον είναι τουλάχιστον… άθλος να καταφέρεις να κρατήσεις ανοικτό το κατάστημά σου, πόσο δε μάλλον να σκεφτείς κάποια νέα επένδυση», επισημαίνει η πρόεδρος.

Οι καταστηματάρχες, τονίζει, έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από αντιξοότητες, αφενός με την πανδημία που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία 2 χρόνια και αφετέρου με τις μεγάλες ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση, ενώ ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι συνέπειες του οποίου θα φανούν σύντομα, σημειώνει. «Το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάσταχτο τόσο για τις επιχειρήσεις στην εστίαση και το λιανεμπόριο. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ήρθαν αυξημένοι 40-50%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβότερο κατά σχεδόν 40%», αναφέρει στην εφημερίδα και προσθέτει ότι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες να καλύψουν ακόμα και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είχε συνάντηση στη Λαμία με τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου και ζήτησε παρεμβάσεις για την ανακούφιση των επιχειρηματιών, μέσα από διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ