16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καταιγιστική Φέγενορντ, 4-0 την Αϊντχόφεν στο ολλανδικό ντέρμπι

Ο «σύλλογος του λαού» κατάφερε να πάρει εμφατική νίκη επί της Αϊντχόφεν στο «Στάδιο Φίλιπς» με 4-0 και να σκαρφαλώσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ερεντιβίζιε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έθετε σε θέση οδηγού. Στο 17ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για την Αϊντχόφεν. Ο Κόντι Χάκπο βρήκε χώρο μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, ωστόσο έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζάστιν Μπέιλοου. Παρά την υπεροχή της και τη συνεχή πίεση που ασκούσε η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν κόντρα στη ροή του αγώνα να προηγηθούν, χάρη σε γκολ του Γενς Τόουρνστρα.

Στο δεύτερο μέρος, οι «χωριάτες» ανέβασαν ρυθμούς με στόχο το γκολ της ισοφάρισης, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ούτε μία (!) απόπειρα επίθεσης έως το 70ο λεπτό. Στο 71ο λεπτό, όχι απλά πραγματοποίησαν τελική, αλλά σφράγισαν και τη νίκη τους. Ο Μπράιαν Λίνσεν ήταν αυτός που -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιοέλ Ντρόμελ, έπειτα από ασίστ του Λουίς Σινιστέρα. Η ομάδα του Άρνε Σλοτ, όμως, «χτύπησε» ξανά με τον Γενς Τόουρνστρα να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ήταν η σειρά του Σίριλ Ντέσερς να χριστεί σκόρερ και να υπογράψει το τελικό 4-0, μετά από ασιστ του Λουίς Σινιστέρα.

Έτσι, η Φέγενορντ πήρε ακόμη ένα «διπλό» στο «Στάδιο Φίλιπς» της Αϊντχόφεν, η οποία έχει να κερδίσει εντός έδρας ντέρμπι επί του «συλλόγου του λαού» από το 2017!

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ