29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καταστράφηκε ολοσχερώς το ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

Το κτίριο εκκενώθηκε ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν έξω με αναπηρικά αμαξίδια και άλλοι στις αγκαλιές των πυροσβεστών.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το Ελληνικό Νοσοκομείο στου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να εκκενωθεί. Ήδη, 104 ασθενείς και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 14:20. Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. 

Όπως ανακοινώθηκε, η φωτιά ξεκίνησε από το τμήμα φροντίδας ηλικιωμένων και επεκτάθηκε σε ορόφους του πολυώροφου κτηρίου. Ωστόσο, λίγο μετά τις 14:00, το CNN Turk μετέδωσε επικαλούμενο πυροσβέστες πως τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα. Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται. Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτιρίου.

Εκκένωσαν στα χέρια ή με καροτσάκια τους ασθενείς

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, με το που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά, επιχειρήθηκε η εκκένωσή του με τους ασθενείς να μεταφέρονται στα χέρια προκειμένου να απομακρυνθούν από τις φλόγες είτε σε αναπηρικά καροτσάκια είτε στις αγκαλιές των πυροσβεστών.  Οι ασθενείς ματαφέρθηκαν στα γύρω νοσοκομεία. 

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως τούρκοι πολίτες έσπευσαν μέσα στο νοσοκομείο για να διασώσουν ασθενείς και πως τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Δήλωση Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος την Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου έκανε δήλωση σχετικά με τη φωτιά. Συγκεκριμένα δήλωσε: «78 οχήματά μας, 115 άτομα προσωπικό έσπευσαν στην περιοχή. Θα τη θέσουμε υπό έλεγχο πολύ σύντομα. Η ξύλινη οροφή επιτάχυνε τη φωτιά, αλλά κανείς δεν επηρεάστηκε από τον καπνό Τόσο εμείς όσο και άλλοι φορείς του κράτους μας είμαστε δίπλα στο ίδρυμά μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ