28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

 ΚΕΔΕ: Συνάντηση με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων ζητούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων, θα επιδιώξουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι αιρετοί της χώρας, προκειμένου να προωθήσουν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δοθούν άμεσα λύσεις, ειδάλλως προανήγγειλαν από τη Θεσσαλονίκη πως θα προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπερασμάτων του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που ολοκληρώθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Οι αιρετοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν έκτακτο συνέδριο τον Ιανουάριο του 2022, προκειμένου να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Οι δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες και διαχρονικές. Υπερβαίνουν τα κόμματα και υπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας», τονίστηκε μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που ανάγνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο κλείσιμο των τριήμερων εργασιών, λέγοντας πως απαντήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη ορισμένα από τα ερωτήματα των δήμων. Στάθηκε στο 1 δις ευρώ επιπλέον που ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ.Πέτσα από το «Αντώνης Τρίτσης», στα 320 εκατ. ευρώ για τις δράσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις» και στο νέο ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, πως «δεν απαντήθηκαν πολλά και σημαντικά στη διάρκεια του συνεδρίου και οφείλουμε να τα ονοματίσουμε καθώς τέθηκαν μετ’ επιτάσεως», τονίζοντας πως -μεταξύ άλλων- δεν υπήρξε απάντηση για το προσωπικό των δήμων, για την κινητικότητα, για τα οικονομικά και καμία δέσμευση από την κυβέρνηση για τους παρακρατηθέντες πόρους.

Το κλείσιμο των εργασιών παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε προς τους συνέδρους πως «ως περιφέρειες αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση ως μία και ενιαία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά. Και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς, η Ελλάδα απέχει χιλιόμετρα από το να φτάσει τα επίπεδα των δήμων και των περιφερειών της υπόλοιπης Ευρώπης. Γίνονται βήματα αλλά εμείς θέλουμε πιο γενναία βήματα».

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ