24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ / Αξιόλογη μεταβολή προ των πυλών. Βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις πάνω τα 1200μ. της Ευρυτανίας – Έκτακτο από την ΕΜΥ

Η παρατεταμένη καλοκαιρία διακόπτεται στην Ευρυτανία και ο χειμώνας παίρνει τα ηνία, έστω και με καθυστέρηση, στα μέσα Ιανουαρίου. Το επόμενο διάστημα -και για τουλάχιστον ένα 10ήμερο- ανοίγει ο δρόμος για διαδοχικές καταβάσεις ψυχρών αερίων μαζών και οργανωμένων διαταραχών, που θα «δίνουν» βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα αλλά αξιόλογες χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές περιοχές. Από την αλλαγή του καιρικού μοτίβου, θα προκύψουν πυκνές, κατά διαστήματα, χιονοπτώσεις σε όλα τα βουνά της Ευρυτανίας, ενώ το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι φαίνεται πως σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία, καθώς θα δεχθεί το απαραίτητο (και πολυπόθητο) χιόνι.

 Η συνολική βροχόπτωση που αναμένεται έως και το Σάββατο 21/01

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης 19/1. Συνοπτικά, από το απόγευμα και μετά, ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή 20/1 φαινόμενα αναμένονται στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά της Θράκης. Το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 20/1 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου 21/1 βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν εκ νέου τα δυτικά ενώ στη συνέχεια αλλά και την Κυριακή 22/01, τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα της Πέμπτης 19/1 προς Παρασκευή 20/1 έως και την Κυριακή 22/1 κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας. Στην Ευρυτανία, ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων θα αφορά υψόμετρα άνω των 1200 μέτρων· εκεί τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ