29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί – Υπέρογκο ποσό σε κατ΄οίκον έρευνα

Εντείνονται οι έρευνες, για «μαύρο» χρήμα και παράνομο πλουτισμό, για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» . Ερωτήματα προκύπτουν από τον εντοπισμό, ανέπαφου, για 8 χρόνια, λογαριασμού μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου. Σε τραπεζικό λογαριαμό της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 10-12 εκατομμύρια ευρώ, ο οποίος όμως δεν έχει δεσμευτεί προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΜΚΟ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η οικονομική αστυνομία και διαβιβάσει στην εισαγγελία από  κατ΄οίκον έρευνα έχει εντοπιστεί ποσό 300-350 χιλιάδες ευρώ, παρόντος του πατέρα Αντώνιου, ενώ σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας  αλλά και της ΜΚΟ, βρέθηκε ότι εγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη έρευνα στην δομή του Βόλου όπου υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η οικονομική αστυνομία και διαβιβάσει στην εισαγγελία από τις κατ΄οίκον έρευνες, έχει εντοπιστεί ποσό 300-350 χιλιάδες ευρώ, την στιγμή που ήταν εκεί και ο πατέρας Αντώνιος, ενώ έλειπε η πρεσβυτερα και ερευνάται η προέλευσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το ποσό. Δεν έχει διαπιστωθεί εάν ήταν χρήματα που προέρχονταν από τη θυρίδα που επισκέφτηκε η πρεσβυτέρα – έχουν εντοπιστεί δύο θυρίδες, η μία φέρεται να ανήκει στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου και η άλλη στην Κιβωτό- αν και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα χρήματα στη θυρίδα ήταν πολύ περισσότερα.

Η οικονομική αστυνομία ενημερώθηκε με έγγραφο από το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα ότι πριν από μία εβδομάδα το επισκέφτηκε η πρεσβυτέρα και έκανε εκεί κάποιες κινήσεις.

Στην εισαγγελία διαβιβάστηκαν και σημαντικά έγγραφα που δείχνουν αναλήψεις και καταθέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού (2.000 κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς).

Για τη δομή της Κιβωτού στο Βόλο έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα και σχετικά με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς που φέρονται να έγιναν τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις καταθέσεις ως φερόμενος δράστης,  είναι από τον κύκλο του πατέρα Αντώνιου, ενώ γίνεται έρευνα και για ανήλικο, ο οποίος φιλοξενείται στη δομή και υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε πέσει και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι στη δομή της  Καλαμάτας μία εβδομάδα πριν δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αγοράστηκε από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών καταστροφέας εγγράφων. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται το περίστροφο που βρέθηκε ατη δομή της Καλαμάτας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οξειδωμένο, που σημαίνει ότι ήταν παλιό, όμως εξακολουθούσε να είναι λειτουργικό και αδήλωτο.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Γαζούλης

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζουν τις διαθήκες και αποσύρουν τις δωρεές από την «Κιβωτό του Κόσμου»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ