19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κικίλιας από τη Λαμία: “Το εμβόλιο σώζει ζωές” – Ο Υπουργός Υγείας εγκαινίασε το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, εγκαινίασε την Τετάρτη (28/7) το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Ο υπουργός επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, στο οποίο έχουν γίνει μέχρι σήμερα 42.000 εμβολιασμοί.

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΓΝ Λαμίας το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονο ψηφιακό Καρδιαγγειακό Συγκρότημα Στεφανιογραφίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 172 στεφανιογραφίες, 68 αγγειοπλαστικές, 18 επεμβάσεις door to door, 3 παρακεντήσεις περικαρδίου, ενώ έχουν τοποθετηθεί 12 βηματοδότες.

Είναι το μοναδικό Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στη Στερεά Ελλάδα και εξυπηρετεί ασθενείς σε όλη την Περιφέρεια, ενώ με τη λειτουργία του αποφεύγονται ετησίως πάνω από 440 διακομιδές ασθενών για την πραγματοποίηση αγγειοπλαστικών.

Κικίλιας: “Πίσω από τον εμβολιασμό, δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό που λέει η λέξη, η ελευθερία μας

Το Υπουργείο Υγείας, με τις συντονισμένες προσπάθειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έχει αναβαθμίσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Νοσοκομείο, καθώς εκτός του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου λειτουργεί και η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο και το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, το οποίο εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, στο ΚΥ Καμένων Βούρλων έχουν εξεταστεί πάνω από 11.500 πολίτες.

Πρόκειται για μια πρότυπη, σύγχρονη, ψηφιοποιημένη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σταθμό ΕΚΑΒ, όλα τα βασικά εργαστήρια (ακτινολογικό, ψηφιακό  μαστογράφο, μικροβιολογικό, ανοσολογικό, βιοχημικό) και 8 ιατρεία για τακτικά περιστατικά (γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό-μαιευτικό, παθολογικό, ορθοπεδικό, χειρουργικό-αγγειολογικό και ψυχιατρικό).

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ISOBOX υποδοχής και εξέτασης ύποπτων περιστατικών COVID-19, ενώ τους τελευταίους 7 μήνες λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 20.339 εμβολιασμοί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λαμία, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Λαμίας που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 13.886 εμβολιασμοί.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Υγειονομική Περιφέρεια, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στον Δήμο, αλλά και σε όλους τους συναδέλφους για τις προσπάθειες που έχουν κάνει, έτσι ώστε να είμαστε σήμερα εδώ στη Λαμία για να εγκαινιάσουμε άλλη μια πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει ευοδωθεί και ένα σημαντικό κομμάτι το οποίο προσθέσαμε στο νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί πλέον εντός του Νοσοκομείου της Λαμίας, είναι το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα. Καλύπτει με νέες τεχνικές, ψηφιακά με 3D ανάλυση, περιστατικά αγγειογραφιών, αλλαγής βαλβίδων και ψηφιακής διερεύνησης για όλη την Περιφέρεια, αλλά έρχονται και περιστατικά από αλλού και μας έχει γλιτώσει από περίπου ήδη 440 διακομιδές εκτός Περιφέρειας για τις ανάγκες αυτών των περιστατικών.

Βλέπετε ότι παρά την πανδημία και εν κινήσει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται. Το όραμά μας είναι να το μετεξελίξουμε στο νέο Ε.Σ.Υ. και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

Παράλληλα, επισκέφθηκα και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου. Με ικανοποίηση είδα ότι έχουν γίνει ήδη στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό 42.000 εμβολιασμοί και είδα το προσωπικό σε πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και σε πολύ σωστή λειτουργία. Τους ευχαριστώ όλους.

Προτρέπω για ακόμη μια φορά όσοι συμπολίτες μας και εδώ στον Νομό και στην πόλη δεν έχουν εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο σώζει ζωές, το εμβόλιο «θωρακίζει» την υγεία μας, της οικογένειάς μας, των γύρω μας.

Πίσω από το πρόγραμμα «Ελευθερία» και πίσω από τον εμβολιασμό, δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό που λέει η λέξη: Η ελευθερία μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ