19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΚΙΝΑΛ / Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη στον α’ γύρο, με τον Παπανδρέου στη δεύτερη Κυριακή – “Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει”

Με παρακαταθήκη μια «καθαρή», αδιαμφισβήτητη επικράτηση εισέρχεται στον δεύτερο γύρο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Γιώργο Παπανδρέου που ήρθε δεύτερος.

Ο Κρητικός ευρωβουλευτής, στο 91,49% της ενσωμάτωσης, συγκεντρώνει ποσοστό 37%, με τον πρώην πρωθυπουργό να φτάνει στο 27,82% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να μένει τρίτος με 25,99%. Την τέταρτη θέση έχει εξασφαλίσει ο Παύλος Χρηστίδης με 3,25%, ενώ καταγράφεται ισοπαλία μεταξύ Χάρη Καστανίδη και Παύλου Γερουλάνου (2,97% έκαστος).

“Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις πρώτες του δηλώσεις δεσμεύτηκε για «πολιτική αυτονομία και ανανέωση». Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, τόνισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά», σημείωσε το βράδυ της Κυριακής και πρόσθεσε τα εξής: «Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία. Η Δημοκρατική Παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

«Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής. Αποφασίζουμε για το μέλλον και την πορεία της παράταξης», είπε από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Α. Λοβέρδος, έξω από τη Χαρ. Τρικούπη, ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα».

Σημαντική παρακαταθήκη για το ΚΙΝΑΛ αποτελούν οι περίπου 268.000 ψήφοι, που σηματοδοτούν μια μαζικότατη συμμετοχή, πάνω και από τις προσδοκίες που εκφράζονταν όλες αυτές τις μέρες από τη Χαρ. Τρικούπη.

Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα χθες, στην Ευρυτανία ψήφισαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι -σε Καρπενήσι και Παλαιοκατούνα- και πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ