19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΚΙΝΑΛ: Συνέχεια προεκλογικού αγώνα για τους έξι – Ante portas ανακοινώσεων Παπανδρέου

Το απόγευμα της Πέμπτης λήγει η προθεσμία συλλογής υπογραφών και υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στις 5 Δεκεμβρίου. Αύριο, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής ο Γιώργος Παπανδρέου.

Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη  με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, προσκεκλημένος του Ζουλφί Λιβανελί για την συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι έξι – μέχρι τώρα – υποψήφιοι έχουν πει ότι προχωράνε κανονικά στον προεκλογικό αγώνα. Ωστόσο, αν κατέβει υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου, δημιουργούνται νέα δεδομένα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο οποίος σημείωσε εάν και εφόσον κατέβει υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός, τότε θα επανεξετάσει την δική του υποψηφιότητα.

«Έχει κανείς αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα εντός ΚΙΝΑΛ και σε όλο το πολιτικό σκηνικό; Δεν είπα ποτέ ότι παραιτούμαι. Συνεχίζω να συλλέγω υπογραφές και είναι πάρα πολύ αρνητικές οι όποιες αυθαίρετες ερμηνείες γιατί μου έχουν φρενάρει την διαδικασία. Ενώ τις πρώτες δύο μέρες είχα συγκεντρώσει περίπου 3000 υπογραφές, στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, λόγω των ερμηνειών που δίνει ο καθένας» είπε χαρακτηριστικά.

Ύστερα από τον κύκλο επαφών που είχε ο πρώην πρωθυπουργός, στελέχη έχουν την αίσθηση ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, πιθανότατα την Τετάρτη, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι την Πέμπτη που λήγει η χρονική προθεσμία για τη συλλογή υπογραφών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στελέχη που θα ήθελαν την υποψηφιότητά του μαζεύουν υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν γνωρίζω ποιοι θα απομείνουν μέχρι την Πέμπτη, δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Πάντως, ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις.

«Ξαφνικά είδα να ανεβαίνει ένα θεατρικό έργο στην πολιτική σκηνή με τίτλο “ενότητα της δημοκρατικής παράταξης”. Το έργο αυτό το ανέβασε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να είναι υποψήφιος, αλλά όχι να το κάνει αυτό προκαλώντας την ιστορική μνήμη» είπε ο δικηγόρος και πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημειώνοντας: «Δεν είμαστε χρυσόψαρα στη μνήμη».

«Κάθε νέα ηγεσία έρχεται για να οδηγήσει τον χώρο στο αύριο, όχι για να πάρει ρεβάνς για το χθες» ανέφερε η Χαρά Κεφαλίδου, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Ο Γ. Παπανδρέου έχει μακρά πορεία. Θα κριθούμε για το σήμερα και το αύριο» δήλωσε στον ALPHA 9.89 o Παύλος Χρηστίδης.

«Θετικό οι πολλές υποψηφιότητες, να μιλήσουμε για το αύριο της χώρας» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ