ΚΚΕ Ευρυτανίας: “Πάρτε πίσω κάθε σκέψη για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου” – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΚΚΕ Ευρυτανίας: “Πάρτε πίσω κάθε σκέψη για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου” – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με κεντρικό σύνθημα «Η Υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα», μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας του ΚΚΕ, πραγματοποίησαν, το πρωί της Τετάρτης (14/8), συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Πάρτε πίσω κάθε σκέψη για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και σημείωσαν πως «η μετατροπή όλων των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, η διαρκής υποβάθμιση, ο αντιδραστικός νόμος για την ψυχική υγεία, αλλά και ο νέος χάρτης υγείας που έρχεται το φθινόπωρο και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, δείχνουν με ποια πολιτική θα συνεχίσει να αναμετριέται ο λαός και στην Υγεία: με την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που οι επιπτώσεις της “πληρώθηκαν” πολύ ακριβά κατά τη διάρκεια της πανδημίας με 40.000 νεκρούς, αλλά και καθημερινά με τραγικά περιστατικά και αποκλεισμό της πλειοψηφίας του λαού από επαρκή δημόσια και δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι το κράτος αποσύρεται όλο και περισσότερο από την ευθύνη για χρηματοδότηση των νοσοκομείων «προκειμένου να περισσεύει χρήμα για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων (…)», ενώ ψέγει τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις ιατρικές πράξεις επί πληρωμή που «όλο και πληθαίνουν» στα δημόσια νοσοκομεία.

Και επισημαίνει το ΚΚΕ ότι: «Η καμπάνα χτυπάει και για την Ευρυτανία, αφού η συνεχής υποβάθμιση του Γ.Ν. Καρπενησίου, στρώνει τον δρόμο για μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας! Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει τονίσει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο νοσοκομεία σε απόσταση 80-100 χλμ και ότι το βασικό είναι να καμφθούν οι τοπικές αντιδράσεις!».

Και παραθέτουν τα αιτήματά τους:

-Να καλυφθούν όλα τα κενά σε ειδικότητες, προσωπικό, υποδομές στο ΓΝ Νοσοκομείο Καρπενησίου και την πρωτοβάθμια περίθαλψη με μόνιμο προσωπικό, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς

-Μονιμοποίηση άμεσα όλων των συμβασιούχων κάθε φύσεως (επικουρικό προσωπικό κ.α.)

-Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

-Ούτε σκέψη να για κλείσιμο δομών στον Νομό Ευρυτανίας και ειδικά το ΓΝ Νοσοκομείο Καρπενησίου.