4 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κλειστά τουλάχιστον για 1 μήνα ακόμα, σχολεία και τα καταστήματα εστίασης. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα

Σε ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα, προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (7/12), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας

Όπως ανέφερε, καταγράφεται σχετική σταθεροποίηση ή ήπια μείωση των νέων κρουσμάτων, ωστόσο με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

«Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια», σημείωσε και ανακοίνωσε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν: Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου.

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων και εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τα SMS θα συνεχίσουν να ισχύουν, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ήταν πιο αργή από όσο αναμενόταν η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Όπως σημείωσε, είναι αυξημένη η κινητικότητα κατά 20% στο δεύτερο lockdown, σε σύγκριση με το πρώτο. Τέλος, όσοι έρχονται από το εξωτερικό την περίοδο των γιορτών (από 18 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου), θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR (εντός 72 ωρών), ενώ θα υποβάλλονται σε rapid test και θα τίθενται σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ