28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα – Οι θέσεις της Αθήνας έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού (video)

Νέες απειλές κατά της χώρας μας εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν: «Να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή» είπε, και κατηγόρησε την Αμερική ότι αυτή έστρεψε την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας. Για την επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη συνάντηση που είχαν στη Βουλγαρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την προσήλωση της χώρας στο διάλογο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, την αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, ενώ ζήτησε την ισχυρή στήριξη της ΕΕ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.
(Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε και πάλι την Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ενθαρρύνουν την Αθήνα στη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Αυτό δεν συνιστά ρητορική έκφραση. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα» ήταν η άμεση απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Τουρκία επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος | ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ