28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοζάνη: Επιστολή Σωματείων προς τον πρωθυπουργό για το θέμα της Τηλεθέρμανσης

Τον πολύ σοβαρό κίνδυνο να πάψει να λειτουργεί, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας της σε θερμική ενέργεια από τις λιγνιτικές Μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, αντιμετωπίζει πλέον η τηλεθέρμανση Κοζάνης, ένα από τα σπουδαιότερα έργα που υλοποιήθηκαν ποτέ στη Δυτική Μακεδονία και το σημαντικότερο έργο για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, εννέα Σωματεία και Σύλλογοι Εργαζομένων, τονίζοντας ότι στην απευκταία αυτή περίπτωση, θα μείνουν χωρίς θέρμανση 70.000 πολίτες, το νοσοκομείο, οι υγειονομικές μονάδες, τα σχολεία, τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και άσχημων καιρικών συνθηκών.

Για τον λόγο αυτό ζητούν να παραταθεί, αλλά και να δίνεται προτεραιότητα στη λειτουργία των Μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για όσο χρόνο λειτουργεί η τηλεθέρμανση για να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την ΣΗΘΥΑ, τους λέβητες φυσικού αερίου και η κατασκευή των δικτύων διασύνδεσης.

Την επιστολή, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, προσυπογράφουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η ΕΛΜΕ Κοζάνης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, το Σωματείο εστίασης Κοζάνης «Ερμής», ο Σύλλογος υπαλλήλων Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας, το Νομαρχιακό Τμήμα Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε.- Δ.Ε.Υ.Α.).

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ