29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοζάνη: Ημερίδες για την οδική ασφάλεια – Στόχος να μηδενιστούν τα τροχαία

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Με τίτλο “Ασφαλής Πολίτης” οι ημερίδες που διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, έχουν στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, την ελαχιστοποιήση των τροχαίων, ακόμα και τον μηδενισμό τους, τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε ακόμα πως «η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αναδειχθεί η πιο ασφαλής Περιφέρεια σε θέματα οδικής ασφάλειας και να αποκτήσει την θετική πρωτιά όπως συμβαίνει και με τα περιστατικά εγκληματικότητας, που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα στην περιοχή».

«Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ευαισθητοποίηση των παιδιών καθώς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία. Αναγκαιότητα να αντιληφθούμε την σημασία της οδηγικής παιδείας και συμπεριφοράς, ευαισθητοποιηθούμε σαν κοινωνία, επισήμανε ακόμα ο κ. Κασαπίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ημερίδες μας καλούν να προβληματιστούμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο. Να αναρωτηθούμε τι φταίει και πως μπορούμε να το αποφύγουμε αλλά και πώς να το αντιμετωπίσουμε».

Σημείωσε παράλληλα πως «η Περιφερειακή Αρχή συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, για την αναβάθμιση όλων των δρόμων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου».

Η πρώτη ημερίδα ξεκινά από τα Γρεβενά την Τετάρτη 24 Μαΐου, θα ακολουθήσουν την Πέμπτη 25 Μαΐου στην Κοζάνη, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Κέντρο Περιβάλλοντος και τελευταία στην Φλώρινα την Τρίτη 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ