29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοζάνη: Οι κάτοικοι της Καλαμιάς αντιδρούν στη δημιουργία φωτοβολταϊκών

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινότητα Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης με τους κατοίκους να αντιδρούν στην δημιουργία ενός ακόμα φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή που θα γειτνιάζει με τις αυλές των σπιτιών τους. Οι κάτοικοι της Καλαμιάς επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν φυτεύοντας δέντρα στην πλαγιά του βουνού που εκτείνεται το χωριό τους όπου και θα εγκατασταθούν τα πάνελ που θα καλύψουν έκταση 520 στρεμμάτων.

Με πανό διαμαρτυρίας στα χέρια μικροί και μεγάλοι προχώρησαν προς τα σημεία της δεντροφύτευσης διατρανώνοντας το αίτημά τους να μείνουν ελεύθερα τα βουνά τους αλλά και να διαφυλάξουν τον ελληνικό κέδρο το σπάνιο είδος δέντρου που είναι προς εξαφάνιση και φύεται στον τόπο τους.

“Φυτεύουμε δέντρα και όχι φωτοβολταϊκά”, με αυτό το σύνθημα οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης λένε όχι στην νέα επένδυση που ξεκινά τον επόμενο μήνα μία ανάσα από τα σπίτια τους.

Μαζί τους και οι κάτοικοι όμορων χωριών, πρόεδροι, κτηνοτρόφοι και αγρότες, με το ίδιο αίτημα, λένε ναι στην πράσινη ανάπτυξη όχι όμως, άναρχα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι εργασίες πάντως για την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου, στην Καλαμιά Κοζάνης, ξεκινούν το επόμενο μήνα, και η έκκληση να αποσυρθεί η εταιρεία, παραμένει ζητούμενο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ