Με αξιόλογη παρουσία και εξαιρετικές επιδόσεις, ο Άγγελος Κωστής από το Καρπενήσι πήρε μέρος στο 94ο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών ανοικτής κατηγορίας (open), που πραγματοποιήθηκε στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης το τετραήμερο 16-19 Μαΐου 2025. Ο ταλαντούχος κολυμβητής, μέλος της Αναγέννησης Λαμίας, προκρίθηκε σε δύο τελικούς – στα 50μ ελεύθερο και 50μ πρόσθιο – σε μια διοργάνωση υψηλού ανταγωνισμού, όπου συμμετείχαν οι κορυφαίοι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, καθώς το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών είναι το κορυφαίο εγχώριο επίπεδο, χωρίς ηλικιακές κατηγορίες, και η συμμετοχή –πόσο μάλλον η πρόκριση σε τελικούς– αποτελεί τιμητικό επίτευγμα για κάθε αθλητή. Ο 17χρονος Άγγελος πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 50μ ελεύθερο με χρόνο 23.95, αποδεικνύοντας την εξαιρετική του κατάσταση, ενώ στα υπόλοιπα αγωνίσματα έμεινε κοντά στις καλύτερες επιδόσεις του. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχε λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης, όπου και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο, εκπροσωπώντας το ΓΕΛ Καρπενησίου.
Ο Άγγελος Κωστής συνεχίζει να προετοιμάζεται με στόχο το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών του καλοκαιριού, όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το περσινό του μετάλλιο. Τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στον Βόλο για να συμμετάσχει στους 27ους Ιωνικούς Αγώνες Κολύμβησης.