29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κομοτηνή: Αδέσποτα στους δρόμους, μεγάλος αριθμός εγκαταλειμμένων στο κυνοκομείο

Άλλοτε επιθετικά και φοβισμένα, άλλοτε παιχνιδιάρικα και με διάθεση να ακολουθήσουν τους βηματισμούς των περαστικών. Πεινασμένα ή έχοντας επωφεληθεί από τη φροντίδα φιλόζωων μικροί σχηματισμοί από αδέσποτα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης. Ιδιαίτερα νωρίς το πρωί σε κεντρικούς δρόμους, ακόμη και στην πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής, η παρουσία τους είναι καθημερινή.

Αδέσποτα, συμπαθή τετράποδα, που έχουν στειρωθεί και δεχθεί φροντίδα στο κυνοκομείο της Κομοτηνής και άλλα που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους περιφέρονται στους δρόμους χωρίς να λείπουν και παράπονα για επιθέσεις σε διερχόμενους πεζούς ή ποδηλάτες, αλλά και σε εποχούμενους σε δίκυκλες μηχανές, μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν έχουν αποφύγει πτώσεις και μικροτραυματισμούς.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr επαγγελματίες διανομείς σημειώνουν ότι προβλήματα με επιθέσεις από αδέσποτα αντιμετωπίζουν κυρίως σε απομακρυσμένες γειτονιές ή στις εισόδους των πόλεων και σε γειτονικούς οικισμούς. Πρόσφατα παράπονα εξέφρασαν φοιτητές και διδάσκοντες για ίδια καθημερινή εικόνα με αδέσποτους περιφερόμενους σκύλους στην πανεπιστημιούπολη.

Εν όψει της έλευσης των εορτών και λόγω του χριστουγεννιάτικου διακόσμου τα κεντρικά σημεία της πόλης συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, κυρίως μικρά παιδιά με τους γονείς, με τους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων να ζητούν την απομάκρυνσή τους.

Ο δήμος Κομοτηνής είναι ο μόνος από τους τέσσερις της Ροδόπης που διαθέτει κυνοκομείο διπλασιάζοντας τα τελευταία χρόνια τα κονδύλια που διαθέτει για τη φροντίδα τους. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του χώρου προσπαθούν μέσω υιοθεσιών να αποσυμφορήσουν κάπως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πληθώρας των αδέσποτων.
«Το πρόβλημα θα συνεχίζει να υπάρχει εάν δεν εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει νόμος» δηλώνουν στο www.ertnews.gr εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων ζητώντας ελέγχους και επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων που παρατυπούν γιατί όπως λένε “το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ