19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κομοτηνή: Νεοεισερχόμενοι στο Τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας

Φθινόπωρο στην Κομοτηνή και τα φύλλα «χρωματίζουν» το πράσινο στις εισόδους των Προκάτ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Ένα Τμήμα στο οποίο «χτυπά» η καρδιά της Περιφέρειας, καθώς οι περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες ζουν σε πόλεις και οικισμούς της αν.Μ.Θ. και σπουδάζουν στην Κομοτηνή

Αν και ιδρυμένο το 1993, όλα αυτά τα χρόνια στεγάζεται στα Προκάτ της Πανεπιστημιούπολης. Σε αίθουσες με δυνατότητα φιλοξενίας εκατό φοιτητών και το βλέμμα όλων στραμμένο στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που ανεγείρονται για τη φιλοξενία της Σχολής των Ανθρωπιστικών Σπουδών, που θα είναι και το δικό τους σπίτι, ξεκινά με το καλωσόρισμα των πρωτοετών η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Εκατόν εξήντα πέντε φοιτητές και φοιτήτριες είναι οι φετινοί νεοεισερχόμενοι. Από το σύνολο αυτό θα μείνουν στην Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των μετακινήσεων, οι εκατόν πενήντα συνεχίζοντας τις σπουδές τους μέλη μιας μεγάλης παρέας χιλίων εκατόν εννέα φοιτητών, που λατρεύουν τον Σεφέρη, διαβάζουν Βιργίλιο, γνωρίζουν Λατινικά και μελετούν παπύρους.

Έχοντας είκοσι τρία μέλη ΔΕΠ στο πλευρό τους ως διδάσκοντες και την στήριξη τριών (3) ΕΔΥΠ και ενός (1) ΕΕΠ με βεβαιότητα δηλώνουν ότι είναι το Τμήμα της Ελληνική Φιλολογίας της Περιφέρειας, από την αν.Μ.Θ. οι περισσότεροι, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς , τη Βέροια, την Πάτρα και τη Λάρισα. Το 80 και το 90% των φοιτητών, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Γραμματείας, παίρνουν πτυχίο στα 4,5 και 5 χρόνια παρακολουθώντας τις παραδόσεις η πλειοψηφία των παιδιών και πετυχαίνοντας υψηλές επιδόσεις.

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι ελληνικές οικογένειες τα τελευταία δεκατρία (13) χρόνια δεν είναι λίγοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που δεν παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις παραδόσεις. Αριθμός σε αυτό το Τμήμα μειωμένος σχετικά, σε σχέση με άλλα τμήματα του ιδίου Πανεπιστημίου, καθώς στους εκατό εγγεγραμμένους παρακολουθούν τις παραδόσεις οι εβδομήντα ένα ποσοστό 70%.

Όσον αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση; Οι πιο πολλοί δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την Δημόσια Εκπαίδευση χωρίς να λείπουν και άλλοι ορίζοντες. «Σε καιρούς απαιτητικούς», όπως σημειώνουν, «οι ευκαιρίες είναι λίγες και θα πρέπει να αξιοποιούνται».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ